4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- ZeilbergZeilbergse feestbeesten van Durgedraaid starten eigen festival

Zeilbergse feestbeesten van Durgedraaid starten eigen festival

Bij festivalgangers is Durgedraaid al lang geen onbekende naam meer. Het dj-team heeft hun agenda bomvol staan met feesten waar ze het publiek vermaken door middel van hun shows met een hoog party-gehalte. Dirk Proenings en Niels Luttikhold weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Tijd dus voor een eigen festival, vonden de twee Zeilbergers.

Op vrijdag 22 september en zaterdag 23 september is het zover en zijn de twee feestbeesten van Durgedraaid niet alleen één van de artiesten die optreden, maar ook de organisatoren van het Durgedraaid Festival. Op het terrein aan de Breemortelweg in de Zeilberg komt een grote feesttent te staan en verwachten Proenings en Luttikhold verspreid over twee dagen zo’n 900 bezoekers.

Achtertuin
Het is voor hen de eerste keer dat ze officieel een festival houden, maar ze hebben al wat oefening gehad. “Om de zomerperiode af te sluiten, hielden we al jaarlijks een feest voor vrienden en bekenden in onze achtertuin. Dat waren gewoon feestjes, waar je geen vergunning voor nodig hebt. Eigenlijk hebben we er dus al vier mini-edities op zitten”, vertelt Proenings.

Wat de mannen van Durgedraaid nu aan het voorbereiden zijn, is volgens hen van een heel ander kaliber. “Daar komt echt een heleboel bij kijken zoals artiesten en apparatuur regelen, maar ook natuurlijk de benodigde vergunningen. We hebben een tent van ongeveer vijftien bij dertig meter en een geweldige line-up van artiesten, waaronder Daani & MC Castiano, Kruzo, DJ Lex, Crazy Jack, Marciano x Bots, NoAffection, DJ Nick en natuurlijk wij van Durgedraaid zelf”, legt Dirk Proenings uit.

Biercantus
Op vrijdag start het Durgedraaid Festival met plaats voor 300 zangtalenten: “We beginnen het weekend met een biercantus van 20.00 tot 01.00 uur met DJ Ruud en Sympthom. Lange tafels, veel bier en gezang dus én bijzondere straffen voor wie niet goed meezingt”, vertellen Dirk en Niels lachend. Voor de meezingavond hebben de twee ook een speciaal cantusboekje samengesteld: “We hebben voor de bezoekers ook een ‘dresscode’; het thema is Megapark. Mensen die wel eens op stap zijn geweest op Mallorca, weten wel wat we bedoelen. Simpel gezegd: hoe gekker, hoe beter.”

De dag er op gaat het feestweekend door aan de Breemortelweg met het Durgedraaid Festival. “Op zaterdag beginnen al om 18.00 uur en zijn er optredens van de artiesten tot 01.00 uur. Die avond kunnen er ongeveer 600 personen in de feesttent mee ‘durdraaien’.”

Drukke tijd
Het is een drukke tijd voor Dirk Proenings en Niels Luttikhold door de voorbereidingen van het festival, maar ook met de gewone optredens als feestteam hebben ze het zo druk dat ze een paar uurtjes minder zijn gaan werken: “We hebben naast alles dat we doen met Durgedraaid ook allebei een fulltime baan, maar dat viel niet meer te combineren. Het aantal boekingen voor Durgedraaid is vooral de laatste tijd zo groot, dat we allebei een paar uur minder zijn gaan werken.”

Hoewel Proenings en Luttikhold pas een jaartje officieel staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zijn ze al veel langer actief als team. “Het is eigenlijk begonnen met een vriendenclub, waarmee we meededen met de carnavalsoptocht in de Zeilberg. Wij verzorgden altijd de muziek op de wagen; Niels als dj en ikzelf als MC. Het is dus eigenlijk van een hobby uitgegroeid tot iets dat we nu professioneel doen.”

Uitbreiden
Dirk en Niels hebben hoge verwachtingen voor het Durgedraaid Festival. “We hebben het nu nog bescheiden opgezet met één feesttent en een eettent. Als het goed loopt, gaan we volgend jaar zeker kijken of we misschien kunnen uitbreiden met meerdere podia en nog meer artiesten. Zelf hebben we er in elk geval enorm veel zin in, zowel wat betreft de organisatie als ons eigen optreden tijdens het festival.”

Het Durgedraaid Festival vindt plaats op 22 en 23 september op het terrein aan de Breemortelweg 10a in Deurne-Zeilberg. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Durgedraaid.

Foto: Bram van Oosterhout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen