9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneZesde editie Leef! Dag in Deurne; ‘Kinderen in beweging krijgen en creatief...

Zesde editie Leef! Dag in Deurne; ‘Kinderen in beweging krijgen en creatief bezig laten zijn, is ons doel’

Voor het zesde jaar op rij houdt Leef! Deurne de Leef! Dag. Dit jaar vindt het evenement met verschillende sportieve en culturele activiteiten voor Deurnese basisschoolkinderen plaats op woensdag 20 maart. Het is een initiatief van Leef! in samenwerking met een aantal sport- en cultuurverenigingen in Deurne.

“Er zijn twee redenen dat we deze dag vol activiteiten weer opnieuw houden,” vertelt Loes van de Pasch van Leef!. “Enerzijds om kinderen te laten bewegen. Anderzijds willen we ze kennis laten maken met sporten die ze misschien nog niet kennen, zoals free-runnen.”

Plaatsjes open
Vorig jaar deden er in totaal 150 kinderen mee, voor deze editie staat de teller van het aantal aanmeldingen al op 100. “Dat mogen er natuurlijk nog meer worden. We hopen het aantal van vorig jaar in ieder geval te overtreffen. Inschrijven kan nog via onze website, er zijn nog een paar plaatsjes open”, zegt van de Pasch. 

Naast de verschillende sporten kunnen de kinderen ook deelnemen aan een aantal culturele activiteiten. Binnen Leef! is er een cultuurcoach met wie er is gekeken welke cultuur-clinics er worden gegeven. Dit keer is er gekozen voor dans, striptekenen, de harmonie en een collage maken.

Meer bewegen
De hoop van de organisatie is dat de kennismaking met nieuwe sporten ertoe leidt dat de kinderen zich willen aanmelden voor de activiteiten van bepaalde verenigingen. Via Leef! Deurne kunnen de leerlingen een doorverwijzing krijgen naar de clubs. “Belangrijk is dat de kinderen meer gaan bewegen, hoe en bij welke organisatie maakt niet zoveel uit. Elke leerling die we dus enthousiast weten te maken en zich aansluit bij een vereniging, brengt ons verder met ons doel”, legt Loes van de Pasch van Leef! uit.

Omdat de meeste basisscholen in Deurne onderdeel zijn van Stichting Prodas en op woensdag 20 maart een een studiedag gepland hebben staan, kunnen vrijwel alle leerlingen van die scholen meedoen aan de speciale dag. Ook aan kinderen van de andere scholen is gedacht. Voor hen is er een middagprogramma, zodat ook deze leerlingen deel kunnen nemen aan verschillende activiteiten. 

Aanmelden voor de Leef! Dag, maar ook voor andere activiteiten van Leef! Deurne kan via leefdeurne.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen