12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneZiggo gaat in Deurne concurrentie aan met glasvezel door aanbieden gigabit-internet

Ziggo gaat in Deurne concurrentie aan met glasvezel door aanbieden gigabit-internet

Internet-, tv- en telefonieprovider Ziggo biedt klanten in Deurne sinds dinsdag 20 april internet aan met een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps. Hiermee gaat Ziggo de concurrentie aan met de glasvezelproviders die gelijkwaardige snelheden aanbieden.

Afgelopen tijd werd in Deurne het kabelnetwerk technisch voorbereid op gigabit-internet en kan sinds vorige week snel internet geleverd worden. Hiervoor hoefde Ziggo niet te graven maar heeft het bedrijf een aantal aanpassingen gedaan waaronder het plaatsen van nieuwe connectoren en vervangen van aansluitkabels. Het signaal dat Ziggo levert verloopt niet helemaal via glasvezel maar is een hybride-signaal dat gemiddeld 97% op glasvezel verloopt en waarvan een klein gedeelte van de wijkkast tot in de huiskamer via een coaxkabel gaat.

Hiermee zijn bij Ziggo nu snelheden tot 1 Gbps te behalen en belooft de provider dat binnen een aantal jaar snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. De bedoeling is dat in de loop van 2022 alle klanten van Ziggo in heel Nederland toegang krijgen tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen