18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneZoektocht naar 'Meest Talentvolle Turfsteker' opnieuw gestart

Zoektocht naar ‘Meest Talentvolle Turfsteker’ opnieuw gestart

Eigenlijk zou de wedstrijd vorig jaar in oktober plaatsvinden maar het aantal aanmeldingen bleek toen te laag om de talentenjacht door te laten gaan. Nu wordt een nieuwe poging gewaagd om op zoek te gaan naar de Meest Talentvolle Turfsteker 2022.

Op zondag 24 april herleeft het oud ambacht van turfsteken tijdens de viering van Deurne 1300 jaar. Die dag worden er in het Toon Kortooms Park verschillende turfstekers-spellen gespeeld in een ludieke strijd waarbij de winnaar zich Meest Talentvolle Turfsteker mag noemen. Lukt het jou om met de kruiwagen het parcours af te leggen en ben jij een ster in turven stapelen? Bij de spellen komt het aan op behendigheid en slimheid.

Zwarte goud
Een deskundige jury van heuse turfstekers en VVV-gidsen zal de kandidaten beoordelen. De winnaar gaat naar huis met de Meest Talentvolle Turfstekers-wisselbeker en een prijzenpakket. Ook worden er demonstraties gegeven en vertellen gidsen over de tijd dat er op de plek van het Toon Kortooms Park op grote schaal turf werd gewonnen, het hoogveen dat ook wel het zwarte goud werd genoemd.

Expeditie de Peel
De wedstrijd wordt georganiseerd ter gelegenheid van de opening van Expeditie de Peel. Een uniek uitdaging waarbij je je waant in de wereld van noeste Peelarbeiders waar teambuilding, uithoudingsvermogen en creativiteit centraal staan. In een ecologisch decor waan je je midden in de Peel van vroeger. Een expeditie die je zelf bij het Toon Kortooms Park kunt ervaren en die je uitdaagt op verschillende gebieden.

De turfwinning vormt een belangrijk deel van de 1300-jarige geschiedenis van Deurne, daarom herleeft het oud ambacht van turfsteken zondag 24 april met de zoektocht naar de beste turfsteker van 2022. Inschrijven kan via de website van het Toon Kortooms Park en deelname is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen