12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneZoektocht naar nieuw bestuur voor gemeenschapshuis 'Hofke van Marijke'

Zoektocht naar nieuw bestuur voor gemeenschapshuis ‘Hofke van Marijke’

Het Hofke van Marijke is het hart van de Sint Jozefparochie; zo is het al vele jaren en als het aan Wijkraad Sint Jozefparochie ligt blijft dat ook zo. Veel organisaties en verenigingen vinden er hun thuis en uit gesprekken met wijkbewoners is gebleken dat het erg belangrijk is dat het Hofke blijft bestaan. 

Farley Zuidema, voorzitter van de Wijkraad: “Het Hofke heeft een belangrijke functie in onze wijk. Als Wijkraad maken wij ons daar sterk voor.” Met bestuursleden, zowel oud als nieuw, en een Denktank gevormd door betrokken wijkbewoners is gewerkt aan een plan om het Hofke toekomstbestendig te maken. Daarbij gaat het om zaken als onderhoud van het gebouw, management van de organisatie en het betrekken van vrijwilligers voor allerlei taken. Dit heeft geleid tot een goed plan van aanpak waarna een positief overleg heeft plaatsgevonden met de gemeente. Zuidema: “We hebben echt al heel veel bereikt en als Wijkraad zijn we ervan overtuigd dat het Hofke een mooie toekomst tegemoet gaat. Kleine kink in de kabel is echter dat de beoogde voorzitter, Mark van den Heuvel, zijn taken moet neerleggen. Wij zijn heel blij met alles wat hij voor het Hofke heeft gedaan maar begrijpen ook dat het besturen van het Hofke niet verenigbaar is met zijn nieuwe taken als Raadslid voor de VVD.”

Hofke 2.0: Vele handen maken licht werk
Zuidema zal namens het oude bestuur optreden in het belang van Hofke van Marijke en gaat, gesteund door de Denktank die graag betrokken wil blijven bij het Hofke, op zoek naar een nieuw bestuur. Ook andere vrijwilligers die willen bijdragen aan het Hofke zijn van harte welkom. Zuidema: “Ik ga graag in gesprek met iedereen die zijn of haar hart bij het Hofke heeft liggen en op enige manier wil bijdragen. Met toekomstig bestuursleden, maar ook met andere vrijwilligers voor bijvoorbeeld aanvulling op het klusteam of de werkgroep communicatie/PR. Vele handen maken licht werk en de wijk Sint Jozefparochie kenmerkt zich door een goede cohesie. Als meerdere mensen hun steentje bijdragen en datgene doen waar ze goed in zijn en waar hun hart bij ligt, dan maken we samen Hofke 2.0 tot een groot succes.”

Interesse
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Farley via 06-24255666 of een mail sturen naar voorzitter@wijkraadsintjozef.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen