-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- Deurne'Zolang wij niets horen, hebben we groen licht voor Zomerse Terrasconcerten'

‘Zolang wij niets horen, hebben we groen licht voor Zomerse Terrasconcerten’

De Zomerse Terrasconcerten, die in juli en augustus elke woensdagavond op de Markt in Deurne plaatsvinden, gaan vooralsnog gewoon door. “Zolang wij niets horen, hebben we volgens mij groen licht”, aldus mede-organisator Ron Verlijsdonk in MiddagMaatjes op DMG radio. Een opmerkelijke uitspraak, omdat livemuziek volgens de nieuwe coronamaatregelen niet is toegestaan.

Vanwege de snel stijgende besmettingscijfers heeft het demissionair kabinet vrijdagavond nieuwe maatregelen aangekondigd. Voor restaurants en cafés geldt dat zij dagelijks van 0.00 tot 6.00 uur dicht moeten zijn. Ook is een vaste zitplaats voor alle bezoekers verplicht en moet iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Live optredens en harde muziek mogen niet en er wordt niet meer gewerkt met coronatoegangsbewijzen.

Optredens eerder op de avond
“Ik verwacht dat de Zomerse Terrasconcerten gewoon door kunnen gaan. Vorig jaar hebben we met dezelfde maatregelen ook vijf edities kunnen doen. Iedereen zit netjes aan een tafel”, licht Verlijsdonk toe. De organisatie overweegt, als het mag, de optredens al om 19.00 uur te laten starten.

‘Nauw contact met burgemeester’
Verlijsdonk ziet geen reden waarom de concerten op dit moment niet door zouden kunnen gaan. “En anders horen we het wel van onze burgemeester. Daar staan we in nauw contact mee.”

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen