6.4 C
Deurne
maandag 26 februari 2024
Home- DeurneZomerconcert met sopraan Marian Hofstra in Willibrorduskerk Deurne

Zomerconcert met sopraan Marian Hofstra in Willibrorduskerk Deurne

Sopraan Marian Hofstra zingt zondagmiddag tijdens het zomerconcert in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Ze wordt begeleid door trompettist Bas van Gestel en organist Roelof Hamberg. Er worden werken gebracht van onder meer Giuseppe Tartini, Ernst Koehler, Johann Sebastian Bach, Petr Eben en Jan van der Roost.

Marian Hofstra zingt volgens de Lichtenberger Methode, gericht op natuurlijke en ontspannen klank. Ze wordt hierin gecoacht door Maria Coolen uit Helmond. Marian volgde workshops bij de King’s Singers en zong mee bij een project met de Sixteen, waar het 40- stemmige werk ‘Spem in alium’ van Thomas Tallis werd uitgevoerd.

Het werk ‘I Shall Love But Thee’ van Jan Van der Roost dat Hofstra zondag zal zingen, heeft ze ook tijdens het Peeltoernooi in 2019 uitgevoerd met Fanfare Concordia Meterik, onder leiding van Chris Derikx.

Venlo
Trompettist Bas van Gestel genoot trompetlessen van hoofdvakdocenten Jacq Sanders en Tonnie Kievits in Tilburg en Arnhem. Van Gestel speelde van 2007 tot en met 2011 in ensembles van het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Bas is één van de drijvende krachten achter de Valuasmusical in Venlo, als blazer en als dirigent. Hij is de muzikaal leider van Muzi?anka en verder als trompettist en dirigent actief in de omgeving van Venlo.

Organist Roelof Hamberg volgde zijn eerste orgellessen vanaf 9-jarige leeftijd, eerst bij Ed Spoor te Hardenberg, later bij Haite van der Schaaf te Amsterdam. In 1989 won Roelof het nationaal Domstad-orgelconcours voor amateurorganisten. Hij verzorgde onder andere radio- en tv-opnames voor de NCRV. Vanaf 1992 studeert hij orgel bij Jan van de Laar te Helmond.

Wereldrecord
In het kader van muzikale fondsenwerving voor een orgeluitbreiding en restauratie heeft hij in 2003 een 32 uur durend orgelconcert gegeven, waarmee hij een wereldrecord op zijn naam bracht. Op dit moment is Roelof Hamberg organist in de Joriskerk te Venlo en hij begeleidt  koren in Venlo en omstreken.

Het zomerconcert vindt zondag plaats in de St. Willibrorduskerk in Deurne en duurt van 16.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, er kan na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gegeven om de Concertcyclus in de Deurnese kerk mogelijk te blijven maken.

Foto’s: Willibrorduskerk Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen