11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneGedeputeerde Elies Lemkes opent 180 hectare nieuwe natuur bij Leegveld Deurne

Gedeputeerde Elies Lemkes opent 180 hectare nieuwe natuur bij Leegveld Deurne

Deurne heeft er sinds zaterdagochtend 180 hectare nieuwe natuur bij. Gedeputeerde Elies Lemkes-Straver van de provincie Noord-Brabant verrichtte rond 11.30 uur bij Natuurpoort de Peel de officiële openingshandeling, die de afronding van Project Leegveld markeert.

Bij de gelegenheid waren ook onder meer dagelijks bestuurder Ernest de Groot van waterschap Aa en Maas, programma-manager Jan Fenten van Staatsbosbeheer en wethouder Marinus Biemans van gemeente Deurne aanwezig.

Zaterdag en zondag houdt Natuurpoort de Peel het Leegvelderweekend waarbij niet alleen het nieuwe natuurgebied te beleven is, maar ook lokale ondernemers en organisaties laten zien wat de Peel nog meer te bieden heeft.

Excursies
Er staan verschillende kraampjes van onder andere Staatsbosbeheer, dat op zaterdag en zondag excursies door het gebied aanbiedt en waar je een eigen vogelhuisje in elkaar kunt timmeren. Waterschap Aa en Maas en aannemer Wetering houden op zaterdag wandelingen door het projectgebied en de mensen van de Peelconnectie zijn op zaterdag en zondag te vinden in hun kraampje om te vertellen over ‘Het geheim van de Tuinfluiter.’

Ook beide dagen is er een stand waar je informatie kunt krijgen over lokale producten uit het Land van de Peel en waar je deze ook kunt kopen. Daarnaast is VVV Deurne aanwezig met een informatiekraampje en Hans de slager vertelt alles over het varken dat hij bereidt aan het spit. In de ceremoniezaal van Natuurpoort de Peel is zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur de tentoonstelling Possible Landscapes te zien en kunnen er oudhollandse spellen in een ‘Peeljasje’ worden gespeeld. Het hele weekend is er verder de mogelijkheid om op een tandem het gebied te verkennen.

Yogability
Ook op zondag is er van alles te beleven tijdens het Leegvelderweekend. Zo laat kunstenares Liduine Jansen door haar gemaakte schilderijen en kaarten zien en kun je om 9.30 uur deelnemen aan de ‘wandeling ademhaling en gezondheid’ van Slow Life Style. Het Baroef animatieteam is aanwezig op zondag van 12.00 tot 17.00 uur om de kinderen te vermaken met schminken en knutselen. Om 16.00 uur geeft Marjon Klaassen van Klaver 4 Balance zondag een proefles Yogability en Vintage Tom verzorgt beide dagen de muziek tijdens het Leegvelderweekend.

Natuurpoort de Peel vind je aan het Leegveld 8a in Deurne.

Foto’s: VVV Deurne/Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen