24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneZomerse Woensdagen van start met negen bands in juli en augustus op...

Zomerse Woensdagen van start met negen bands in juli en augustus op Markt in Deurne

From USA is woensdagavond de eerste van in totaal negen bands die optreden bij de Zomerse Woensdagen op de Markt in Deurne. De hele maand juli en augustus kan op de terrasjes in het centrum worden geluisterd naar livemuziek. Drummer Joep Peters, zanger Stan Peters, gitarist Roeland Ruijsch en bassist Ruud Delissen van coverband From USA beten woensdagavond het spits af.

Bij het evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Gezamenlijk Horeca Markt Deurne staan woensdag 10 juli Huub, Henk & Harrie op het podium. Het trio brengt een mix van rock, pop, blues, soul, country en rock ’n roll. De muzikanten spelen al 20 jaar samen en waren in Eindhoven en omstreken voorheen bekend om hun dialect-rock, toen ze nog optraden onder de naam Toon & de Tontjes.

‘Rocken zonder oordoppen’
De week erna speelt op woensdag 17 juli The Rockoustics Band. Martijn van Heugten en Richard Cremers vormden jarenlang samen met drummer Marco van Dijen de harde kern van Shotgun Shadow. Deze band speelde ruim 20 jaar lang in vele zalen in de regio hun mengeling van rock ’n roll, country en pubrock. Na enkele experimenten in 2017 hebben Martijn en Richard Rockoustics opgericht met het idee dat er bij verschillende gelegenheden wel behoefte is aan een band, maar niet aan de bijbehorende ‘herrie’: “Rocken zonder oordoppen dus”, zeggen Martijn en Richard.

Een band die ook eerder optrad tijdens de Zomerse Woensdagen is Walpaper, die 24 juli op het podium in Deurne staat. Het genre muziek dat de drie mannen spelen, bestaat uit nummers voor een breed publiek. “De naam van de band zegt het al een beetje. Wallpaper, het is een beetje achtergrondmuziek, easy listening en laid back nummers. Toch wel bekende populaire nummers in een akoestisch jasje”, vertelt Hans Wilbers van Wallpaper.

Familie en vrienden
Woensdag 31 juli is het podium voor The Kivven. Een vijfkoppige coverband bestaande uit familie en vrienden. “Met vijf verschillende muzieksmaken staan wij garant voor een show vol variatie, die voor ieder wat wils biedt. Van Queen, Toto en Bon Jovi tot aan ABBA, Ed Sheeran en Pink, met hier en daar een medley”, zeggen de leden van The KivVen.

Het Belgische duo We Two brengt op woensdag 7 augustus de Deurnese Markt in Italiaanse sferen. Arturo Bellini en Rocco di Turi hebben sinds 1993 reeds duizenden optredens gegeven. We Two is gespecialiseerd in Italiaanse muziek, omdat daar hun roots liggen. “Nummers van onder andere Zucchero en Eros Ramazotti, liggen ons als geen ander”, vertellen Arturo en Rocco.

First Class
Een week later op woensdag 14 augustus spelen de Deurnese muzikanten van First Class. Met Marloes Kooter op zang, Andert Hoeijmakers op gitaar, Eric Swiggers op toetsen, Fränk Zwaans op bas en Marco Swiggers op drums en percussie komt er muziek in alle soorten en stijlen voorbij, zoals jazzy easy-listening, blues, soul, pop, disco en dance.

De één na laatste Zomerse Woensdag valt op 21 augustus en is de avond dat Giddy Limit optreedt. De zevenkoppige band uit Eindhoven is een hechte groep muzikanten die hun gezamenlijke passie voor muziek met veel enthousiasme overbrengt op het publiek. Giddy Limit speelt pop-, rock-, disco- en soulcovers van de jaren ’80 tot nu.

PD the Next
De vijftien leden van PD the Next behoeven nog nauwelijks introductie in Deurne. Zij spelen hun ‘thuiswedstrijd’ op woensdag 28 augustus op de Markt in Deurne. Elk jaar vormen deze muzikanten ook onder meer de huisband bij Deurne Zingt Mee tijdens de carnaval.

In verband met de optredens wordt de Markt tijdens de woensdagen in juli en augustus van 16.00 tot 01.30 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen