15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- ZeilbergZon breekt door tijdens Zeilbergse optocht en laat bonte stoet stralen in...

Zon breekt door tijdens Zeilbergse optocht en laat bonte stoet stralen in Pottenbakkersland

De optocht in Pottenbakkersland werd maandagmiddag nog wat extra geholpen bij het laten stralen van de bonte stoet aan originele creaties door de zon die doorbrak. Een gevarieerde mix van kleinere en grotere groepen trok aan de toeschouwers voorbij onder de klanken van onder meer de Excelsior Bloazers On Tour.

Een aantal deelnemers was een dag eerder ook al bij de optocht in Deurne te zien, zoals de Roséclub die met hun ‘Gin gezicht’ zondag de publieksprijs won. Maar er waren ook indrukwekkende wagens en groepen die voor het eerst het carnavalsdaglicht zagen onder toeziend oog van prins Ton d’n Uurste.

Traditiegetrouw was ook Thea Mansvelders present in de Zeilbergse optocht met dit jaar haar ‘spiegelbeeld’. De Bad Boys en de jeugd van Minisoos Zeilberg zorgden voor swingende bijdragen, terwijl de leden van de groep van de Smalle Haven op originele wijze uitbeelden dat ze door de mand waren gevallen. Ook in de Zeilberg ontbrak de ‘rattenplaag’ niet en viel te lezen: ‘Ratten, taart en bier. De perfecte mix vor veul carnavalplezier.’

Tekst gaat verder onder de fotoslider.

De route die werd afgelegd, begon op de Maassingel en ging over de Hagelkruisweg richting de Duiker om vervolgens door de Peelklamp, Arenbroek, Zeilbergsestraat, Paralellweg, Mariastraat, Irenestraat, Beatrixstraat en Blasiusstraat weer in de Zeilbergsestraat te eindigen. Daar vond ter hoogte van de Kulertseweg de ontbinding van de optocht in Pottenbakkersland plaats.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen