-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneZorgen bij buurt weggenomen over drie nieuwe woningen Eendracht Deurne

Zorgen bij buurt weggenomen over drie nieuwe woningen Eendracht Deurne

De plannen voor drie patiowoningen op een braakliggend terrein naast Eendracht 5 zorgden in maart van dit jaar in eerste instantie voor zorgen van omwonenden. Door overleg tussen de initiatiefnemer van de bouw en de buurt, zijn de bezwaren nu van tafel.

“Toen ik voor het eerst hoorde dat er drie woningen pal achter mijn perceel zouden komen, was ik niet blij. Ik woon hier pas een paar jaar en met veel plezier. Door het braakliggende terrein achter mijn tuin heb ik een vrij uitzicht en geen inkijk. Het is nu gewoon grasland waar zo nu en dan een paard staat te grazen. Als er bebouwing zou komen staan met een verdieping, zou dat allemaal ineens compleet veranderen”, vertelt een van de bewoners van een aangrenzend perceel.

Afwatering
In totaal elf omwonenden hadden aangegeven dat ze zich zorgen maakten, enkelen dienden ook bezwaar in bij de gemeente. In de plannen was niet duidelijk te zien of de patiowoningen nog een stuk bovenverdieping of (berg)zolder zouden krijgen. Maar ook waren er bezorgdheden over de afwatering. Het braakliggende terrein ligt een stuk lager dan de omringende tuinen, wanneer het terrein wordt opgehoogd voor de nieuwbouw zou het kunnen zijn dat omwonenden last krijgen van regenwater dat een weg gaat zoeken via de omliggende tuinen.

Aangepast
In het bouwplan zijn nu naar aanleiding van de zorgen van omwonenden een aantal dingen aangepast en nog gedetailleerder omschreven. Zo is er bepaald dat er geen verdieping op de woningen mag komen en dat eventuele dakramen privacy-glas krijgen. Daarnaast is er afgesproken in welke mate de grond voor de nieuwbouw mag worden opgehoogd zodat er geen wateroverlast ontstaat op de omringende percelen.

Gerust gevoel
De aanscherpingen in de plannen voor de drie levensloopbestendige woningen naast Eendracht 5 in Deurne geven een voldoende gerust gevoel geeft een van de omwonende aan: “We hebben met alle omwonenden samen een gesprek gehad met de bouwer van de drie huizen, daarbij waren ook de architect en de gemeente aanwezig. Er is toen afgesproken dat er nooit op die plek hoger dan begane grond mag worden gebouwd en dat er voor de afwatering een drainagesysteem komt. Alles bij elkaar denk ik dat er nu een plan ligt waar iedereen mee tevreden kan zijn.”

Voordat de bouw gestart kan worden, moet nog wel het bestemmingsplan van het terrein worden aangepast. Op dinsdag 2 november zal dit in de gemeenteraadsvergadering worden behandeld.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen