24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneZoveelste inbraak bij stationsrestauratie Deurne; ‘Bijna om moedeloos van te worden’

Zoveelste inbraak bij stationsrestauratie Deurne; ‘Bijna om moedeloos van te worden’

Bij de stationsrestauratie in Deurne is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Dit is in een paar jaar tijd al de zoveelste keer dat de onderneming van Henk Schroijen slachtoffer is van inbraak of vernieling. De eigenaar geeft aan dat het dweilen met de kraan open is maar niettemin was zijn zaak zaterdag nadat de schade van de inbraak was hersteld gewoon weer open.

“Elke keer kun je later open, moet je dingen herstellen, de puinhoop die ze achterlaten opruimen, gaan bellen met de verzekering en met de politie; het is bijna om moedeloos van te worden. We hebben nu een aantal extra maatregelen getroffen, maar het is triest dat dit nodig is”, zegt Schroijen.

Niks te halen
De keren dat er bij Daily Deurne door inbraak of andere oorzaak schade is ontstaan door dieven of vandalen is al lang niet meer op één hand te tellen, legt de eigenaar uit: “Eind mei was het de laatste keer en nu alweer. Ze maken niet eens veel buit want er valt in een horecazaak als deze niet veel te halen buiten wat etenswaren en frisdrank. De betalingstransacties gaan voortaan vrijwel volledig digitaal. Dus wat ze kunnen meenemen is minimaal, maar de schade die ze elke keer aanrichten is wel enorm.”

Bewakingscamera’s
De eigenaar van Daily Deurne doet steevast aangifte bij de politie maar de daders achterhalen blijkt elke keer weer moeilijk te zijn: “We hebben bewakingscamera’s hangen waarmee we de daders altijd achteraf op beeld hebben. Helaas dragen ze vaak iets voor hun gezicht waardoor ze onherkenbaar zijn. Ik snap ook wel dat de politie het druk heeft maar het zou mooi zijn als de daders eens een keer in de kraag worden gevat.”

Opvallend glimmend jack
Bij de inbraak van vrijdag op zaterdag zijn ook weer beelden van de daders gemaakt. Een van de twee jongemannen bleef buiten, waarschijnlijk om op de uitkijk te staan. De andere persoon dringt het pand binnen na het vernielen van een raam. “Het gaat om een jongeman van gemiddelde lengte en postuur maar wel met een opvallend glimmend jack aan. Ook de sneakers die de jongen droeg, vallen op door een bepaalde kleurstelling van de schoen waarbij het grootste gedeelte donker van kleur is en er een gekromde baan bij de neus juist licht van kleur”, legt Schroijen uit. Hij vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien of de dader herkennen om zich te melden bij de politie, dit kan via 0800-6070 (Opsporingstiplijn) of anoniem via 0800-7000.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen