11.2 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneZSV begint bekercompetitie voortvarend en wint met 1-7

ZSV begint bekercompetitie voortvarend en wint met 1-7

Het vaandelteam van ZSV is de nieuwe voetbalbekercompetitie prima van start gegaan. In het Zuid-Limburgse Eijsden werd de plaatselijke voetbalvereniging met 1-7 kansloos achtergelaten.

Door de conditie van het hoofdveld werd uitgeweken naar kunstgras, maar dit weerhield de Zeilbergers er niet van om aanvallend te starten en veel druk te zetten op de Limburgse tegenstander. Het krachtsverschil was groot en al na tien minuten kwam Z.S.V. door Koen Kuunders op voorsprong. Met doelpunten van Stan van Helmond, Dirk Verlijsdonk en Remco van den Akker werd het verschil al voor de rust gemaakt. Daar kwam dan ook nog een eigen doelpunt bij, waardoor de ruststand 0-5 werd.

Na de pauzethee werd het team op diverse plaatsen gewijzigd en nam wat gas terug. Nadat Joep Claassen de 0-6 had laten optekenen kwam Eijsden uit een indirecte vrije trap terug tot 1-6. Maarten Kuunders zorgde uiteindelijk met een mooie actie voor de eindstand.

Een uitgebreid wedstrijdverslag door Martien van Rijt lees je hieronder.

Een abrupt afgebroken competitie, waarin het voor ZSV geweldig liep. Een aantal wedstrijden minder gespeeld, maar qua verliespunten niets onderdoend voor lijstaanvoerder Chevremont. Door de corona-maatregelen geen wedstrijden meer. Geen kans op het kampioenschap en daarmee op een nieuw hoogtepunt, namelijk doorstoten tot in de hoofdklasse. Zelfs geen nacompetitie, niks, nada, helemaal niks! Erg? Erg jammer ja, maar er zijn veel ergere dingen dan het vreemde verloop van het slot van de competitie 2019-2020!
Niet zeuren, niet treuren, maar toewerken naar een nieuw begin. Zeker, want dat zál er komen! Maanden wachten. Dan wordt de lockdown wat versoepeld en kan er weer getraind worden; kan er weer gepield worden met de bal. En het wordt nog mooier… In september kan de nieuwe competitie van start! En eerst kan er zelfs nog gevoetbald worden om de districtsbeker. Nog enkele trainingen en dan weer op weg naar een wedstrijd om het echie! Op zondag 30 augustus mogen de mannen van Ömer Kaya de wei weer in…
Geur van gras
In een zonnig Eijsden stonden we, als getuigen van de eerste aftrap van de bekercompetitie tegen de plaatselijke V.V. Eijsden. De conditie van het hoofdveld laat bespelen niet toe, maar het kunstveld bood uitkomst. Wel een tegenvaller, natuurlijk… ook de geur van het gras werd node en lang gemist! Maar afijn, er kan gespeeld worden! Coach Ömer Kaya kwam met de volgende startopstelling: Leon Thijs, Niek v.d. Berg, Daan Weerts, Rick Wiersema, Mathieu v.d. Mortel, Dirk Verlijsdonk, Luc Matheij, Koen Kuunders, Davy Althuizen, Remco van den Akker en Stan van Helmond. Daan Weerts? Jawel! Vanuit het Liesselse is er versterking gekomen in de persoon van Daan Weerts! Rechts in het verdedigingscentrum speelde hij alsof hij er al jaren speelt! Solide, balvast, overtuigend en… prima samenspelend met een gretige Dirk Verlijsdonk, die een linie verder naar voren geweldige dingen liet zien en menigmaal penetreerde in de zestien van de tegenstander!
Krachtsverschil
Al snel werd duidelijk dat er sprake was van een enorm krachtsverschil. V.V. Eijsden kwam er absoluut niet aan te pas en Ömer Kaya kon naar hartenlust experimenteren. Door de coronacrisis mag er ook nog eens vijf keer gewisseld worden…, nou, wat wil je nog meer!? Het werd een geweldige trainingspartij met de druk van prestatievoetbal! De coach moet wel genoten hebben!
Eerste helft
Al na een minuut of tien kwamen de geelzwarten op 0-1. Een prima aanval kon in eerste instantie nog niet afgerond worden, maar vervolgens deed Koen Kuunders dat wel door de bal in de linkerhoek te prikken. Ongeveer tien minuten later werd Stan van Helmond diep gestuurd. Eenmaal de bal aan de voet, snelde hij richting doelman, bleef rustig en schoof de bal onder de uitkomende goalie door: 0-2!! De ingelaste drinkpauze (waarom?) was amper voorbij of opnieuw was het raak. Rick Wiersema kreeg vanaf rechts een vrije trap te nemen. Met een mooie draai stuurde hij het leer naar de inlopende Dirk Verlijsdonk, die onhoudbaar binnen kopte: 0-3. Het ging de Limburgers blijkbaar nog niet snel genoeg, want amper twee minuten later werkte een verdediger de bal in eigen doel: 0-4. Op slag van rust zag Dirk Verlijsdonk medespeler Stan van Helmond opnieuw goed diep gaan. De pass van Dirk was perfect, Stan legde breed op Remco van den Akker en die bepaalde de ruststand op 0-5.
Tweede helft
Na rust maakten Dirk Verlijsdonk, Davy Althuizen en Niek van den Berg plaats voor Ward Veldpaus, Dirk van Limpt en Maarten Kuunders. De opstelling werd zo nóg aanvallender! Maarten Kuunders kreeg al direct een mooie mogelijkheid, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. Die leverde niets op. ZSV speelde het eigen spel, maar in een wat lagere versnelling. De tegenstander kon daardoor het gevaar wat makkelijker van het doel weghouden. Halverwege de tweede helft kwam Joep Claassen voor Remco van den Akker en Mathieu van de Mortel maakte plaats voor Ruud van der Vrande.
Terugspeelbal
Toch werd de score nog verder opgevoerd. Joep Claassen liet de 0-6 optekenen, waar Stan van Helmond uit een hoekschop eerst de kans kreeg. Bij een schaarse tegenaanval, werd de tegenstander aan een doelpunt geholpen. De scheidsrechter had blijkbaar medelijden gekregen met de thuisploeg en floot voor het met de hand spelen van een ‘bewuste’ terugspeelbal. De waarheid was dat doelman Leon Thijs de bal met de meest mogelijke moeite kon stoppen. Toch volgde een indirecte vrije trap op ongeveer drie meter van het Zeilbergse doel. V.V. Eijsden pakte het cadeautje met graagte uit: de vrije trap ging binnen: 1-6.
Ruime overwinning
De wedstrijd liep ten einde. Maar een doelpuntrijke partij zonder doelpunt van Maarten Kuunders? Nee, dat kon niet, natuurlijk. Met een mooie actie joeg hij de bal in de linker bovenhoek van de goal! De wedstrijd in de eerste bekerronde werd daarmee afgesloten met een ruime overwinning: 1-7. En daar was niets op af te dingen! Mooi natuurlijk, maar het was vooral fijn om weer eens een wedstrijd te kunnen aanschouwen! Proficiat die geelzwarten!
Volgende week speelt de ploeg van Ömer Kaya thuis tegen Berghem Sport. Aanvang 14.30 uur.