7.4 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- ZeilbergZSV beloont zichzelf met volle buit tegen SC Susteren (1-3)

ZSV beloont zichzelf met volle buit tegen SC Susteren (1-3)

SC Susteren-ZSV; was het een goeie wedstrijd? Nee. Was het spannend? Ja. Was het een verdiende overwinning? Jazeker wel! Twee rode kaarten, eerlijk verdeeld, een bij tijden zwalkende scheidsrechter die frustratie opriep bij publiek en spelers aan beide kanten. Ingrediënten had deze wedstrijd voldoende en de opbrengst was in geelzwart voordeel. Geklaagd werd er na afloop dan ook niet aan de kant van de bezoekers.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Al vroeg in de wedstrijd was er een snelle uitval van ZSV, waarbij Thijs Meulendijks goed afspeelde op Davy Althuizen. Die wachtte net iets te lang, waardoor zijn schot geblokt kon worden ten koste van een hoekschop. Vervolgens ontspon zich een open duel met voornamelijk slordig voetbal. De thuisploeg probeerde met diepe ballen hun snelle aanvallers te lanceren. ZSV wist dat te verwerken, maar het voelde af en toe wel spannender dan gewenst.

Noodrem
Vijf minuten voor rust volgde een vrije trap op links toen Davy Althuizen gepakt werd. Luc Matheij draaide de bal naar de linkerbovenhoek, maar de doelman ‘zweefde’ de bal uit de hoek. De extra tijd van de eerste helft liep al, toen dezelfde Luc Matheij net voor de zestien aan de noodrem trok. Dat kostte hem een gele kaart. Bovendien viel uit de vrije trap van Bart Dings een doelpunt. Zijn inzet kon door Leon Thijs geblokt, maar niet gepakt worden. De rebound werd binnen geschoten: 1-0. En dat was ook de ruststand.

Rode kaart
Direct na rust ontsnapte ZSV tot twee keer toe aan een grotere achterstand. Eerst knalde Jip Vergoossen wild naast, seconden later wierp doelman Leon Thijs zich goed in de baan van het schot. Aan de andere kant brak Maarten Kuunders aansluitend mooi door en werd neergelegd. Dat betekende direct rood! De vrije trap werd schitterend ingeschoten door Rik Wiersema, waarmee hij voor de 1-1 tekende. Bovendien waren de geelzwarten in overtal!