17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- ZeilbergZSV beloont zichzelf met volle buit tegen SC Susteren (1-3)

ZSV beloont zichzelf met volle buit tegen SC Susteren (1-3)

SC Susteren-ZSV; was het een goeie wedstrijd? Nee. Was het spannend? Ja. Was het een verdiende overwinning? Jazeker wel! Twee rode kaarten, eerlijk verdeeld, een bij tijden zwalkende scheidsrechter die frustratie opriep bij publiek en spelers aan beide kanten. Ingrediënten had deze wedstrijd voldoende en de opbrengst was in geelzwart voordeel. Geklaagd werd er na afloop dan ook niet aan de kant van de bezoekers.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Al vroeg in de wedstrijd was er een snelle uitval van ZSV, waarbij Thijs Meulendijks goed afspeelde op Davy Althuizen. Die wachtte net iets te lang, waardoor zijn schot geblokt kon worden ten koste van een hoekschop. Vervolgens ontspon zich een open duel met voornamelijk slordig voetbal. De thuisploeg probeerde met diepe ballen hun snelle aanvallers te lanceren. ZSV wist dat te verwerken, maar het voelde af en toe wel spannender dan gewenst.

Noodrem
Vijf minuten voor rust volgde een vrije trap op links toen Davy Althuizen gepakt werd. Luc Matheij draaide de bal naar de linkerbovenhoek, maar de doelman ‘zweefde’ de bal uit de hoek. De extra tijd van de eerste helft liep al, toen dezelfde Luc Matheij net voor de zestien aan de noodrem trok. Dat kostte hem een gele kaart. Bovendien viel uit de vrije trap van Bart Dings een doelpunt. Zijn inzet kon door Leon Thijs geblokt, maar niet gepakt worden. De rebound werd binnen geschoten: 1-0. En dat was ook de ruststand.

Rode kaart
Direct na rust ontsnapte ZSV tot twee keer toe aan een grotere achterstand. Eerst knalde Jip Vergoossen wild naast, seconden later wierp doelman Leon Thijs zich goed in de baan van het schot. Aan de andere kant brak Maarten Kuunders aansluitend mooi door en werd neergelegd. Dat betekende direct rood! De vrije trap werd schitterend ingeschoten door Rik Wiersema, waarmee hij voor de 1-1 tekende. Bovendien waren de geelzwarten in overtal!

Commentaar
Remco Kuijpers en Luc Matheij werden vervangen door Ward Veldpaus en Remco van den Akker. Al snel waren er prima mogelijkheden voor Thijs Meulendijks en Remco van den Akker.  In de 65e minuut was er een mooie aanval over rechts na een schitterende crosspass van Rik Wiersema. De inzet van Ward Veldpaus werd moeizaam gestopt. Inmiddels was er ook geel voor Ruud van der Vrande en voor Dirk van Limpt. Deze beslissingen van scheidsrechter vielen te billijken, maar man, wat floot hij ongelooflijk zwak. Ruud van der Vrande pakte zijn tweede geel voor commentaar op de leidsman. Dat commentaar was meer dan begrijpelijk en terecht, maar ook ontzettend dom! Het overtal was daarmee ten einde.

Voorsprong
Met nog iets minder dan een kwartier op de klok werd Thijs Meulendijks goed weggestoken. Hij mocht ondanks het vlagsignaal door, maar de goalie redde uitstekend. Maar vier minuten later was het wel raak. Ward Veldpaus speelde zich op rechts goed vrij en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-2!

Veldpaus
De officiële speeltijd zat er bijna op, toen Koen Kuunders kwam voor Dirk van Limpt en Dirk Verlijsdonk kwam Rik Wiersema vervangen. De toegevoegde tijd liep, toen ZSV nog een mooie combinatie in de zestien op de mat legde, waarbij Koen Kuunders de bal perfect klaar legde voor Ward Veldpaus. Die schoof zijn tweede en ZSV’s derde prima binnen: 1-3!

Drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven, want de scheidsrechter liet na het doelpunt al snel het eindsignaal uit zijn fluitje klinken. Volgende week komt Limburgia naar Zeilberg en mogen de mannen van Ömer Kaya proberen opnieuw tot winst te komen.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen