17.4 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneGedeelte Heiakker moet één van eerste gasvrije wijken van Deurne worden

Gedeelte Heiakker moet één van eerste gasvrije wijken van Deurne worden

In 2050 moet Nederland van het gas af zijn. De gemeente gaat komende tijd in zogenoemde verkenningsbuurten bekijken wat het beste past in Deurne om de warmtetransitie te realiseren. Een deel van de Heiakker is één van die buurten waar de gemeente mogelijkheden ziet voor bijvoorbeeld een collectief warmtenet.

In een verkenningsexpeditie wordt met bewoners in verschillende wijken overlegd over ideeën om te verwarmen met alternatieven voor aardgas. De gemeente is benieuwd naar de meningen van de buurtbewoners.

Gesprek
Eigenaren van koophuizen in de straten Appeldijk, Atalanta, Avondrood, Blauwborst, Dagpauwoog, De Meent, Fitissingel, Kleine Vos, Kokmeeuw, Kolgans, Koninginnepage, Koningsmantel, Kraanvogel, Korhoender, Patrijs, Rietgors, Vliersingel en Zilveren Maan worden deze en komende maand uitgenodigd voor een gesprek waarin ze kunnen aangeven wat zij van de warmtetransitie vinden.

Warmteweek
In het contact met de huiseigenaren in de verkenningsbuurten wil de gemeente de gedachtes en gevoelens van de bewoners meenemen: “Er liggen al veel zonnepanelen op de daken. Waar zien de buurtbewoners mogelijkheden en onmogelijkheden?” Ook vindt er van 18 tot en met 22 mei een Warmteweek plaats in de verkenningsbuurt waarbij het bureau Studio Sociaal Centraal gesprekken aangaat in de wijk.

Voor meer informatie kun je mailen naar deurne@sociaalcentraal.studio.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen