8 C
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneZSV boekt derde overwinning en is klaar voor competitiestart

ZSV boekt derde overwinning en is klaar voor competitiestart

ZSV is de bekercampagne goed doorgekomen door drie overwinningen op rij. Afgelopen zondag werd op overtuigende wijze gewonnen van tweedeklasser Beerse Boys.

Lees hieronder het wedstrijdverslag van Martien van Rijt.

Met negen uit negen punten en een doelsaldo van dertien voor en drie tegen, heeft ZSV al in de bekercompetitie laten zien dat er dit seizoen rekening gehouden mag worden met de geelzwarte brigade van coach Ömer Kaya. Het was dan ook opnieuw overtuigend wat ZSV liet zien. De thuisploeg, tweedeklasser Beerse Boys, was een sparringpartner die alleen mocht dreigen als ZSV het toestond. Het laatste half uur van de wedstrijd was daardoor weggegooide tijd, want de ploeg uit Zeilberg had de wedstrijd eerder al op slot gegooid en de sleutel werd nooit meer gevonden.
Tijdens de warming up was er wel al een tegenvaller voor ZSV, toen Dirk Verlijsdonk die er al twee puike partijen op had zitten, last kreeg van zijn lies. Hij kwam niet in actie en zijn plek werd ingenomen door Remco van den Akker. In de vierde minuut was het al bijna raak voor ZSV. Een hoekschop genomen door Joep Claassen werd door alles en iedereen gemist, behalve door de verdediger bij de tweede paal. Die wist de bal van de lijn te trappen en daarmee een snelle voorsprong voor de gasten te voorkomen. Amper twee minuten later snelde Stan van Helmond iedereen, inclusief de doelman, voorbij maar mikte vervolgens op de lat.
Het duurde vervolgens tot de tweeëntwintigste minuut vooraleer er weer iets vermeldenswaardig gebeurde, maar het was toen wel ook raak! De bal werd midden voor het doel ingespeeld op Davy Althuizen, die Maarten Kuunders al gezien had. De schijnbeweging en het overstapje maakten dat Maarten Kuunders met de bal door kon lopen en vervolgens bekeken binnen kon schuiven: 0-1.
Er was bijna een half uur gespeeld, toen een vrije trap vanaf links werd voor gebracht. Daan Weerts tikte de bal in, de doelman stopte, maar in tweede instantie scoorde Daan Weerts toch, toen de bal tergend langzaam binnen hobbelde: 0-2. De eerste helft werd vervolgens, met de handrem stevig aangetrokken, rustig uitgespeeld door de geelzwarten.
In de rust maakte Maarten Kuunders plaats voor Jordi van der Heijden. De thuisploeg kwam overigens met een bliksemstart in de tweede helft! Vanaf de aftrap ging de bal naar voren en voor iedereen het goed en wel in de gaten had, lag de bal achter doelman Leon Thijs. Hij kreeg nog wel een hand tegen de onverwacht snelle inzet, maar dat was niet voldoende om een tegendoelpunt te voorkomen: 1-2. Nog binnen de vijf minuten zette Joep Claassen de marge weer op twee doelpunten. Davy Althuizen werd goed aangespeeld op rechts, hij legde terug op Remco van den Akker die op zijn beurt Joep Claassen prima aanspeelde. De doelman van Beerse Boys was kansloos op zijn schot: 1-3!
En daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Koen Janssen en Ward Veldpaus kwamen nog voor Davy Althuizen en Joep Claassen en daarmee was alles wel gezegd. De voorsprong werd uiterst gemakkelijk over de tijd gespeeld en ZSV bekert verder. Maar…, volgende week zondag start de competitie! ZSV begint daarin met een thuiswedstrijd tegen SSS’18 uit Overloon. Kan de ploeg van Ömer Kaya in die competitie ook zo fier overeind blijven?
Opstelling ZSV: Leon Thijs, Daan Weerts, Ruud van der Vrande, Rick Wiersema, Niek van den Berg, Joep Claassen, Remco van den Akker, Dirk van Limpt, Davy Althuizen, Maarten Kuunders en Stan van Helmond.