6 C
Deurne
woensdag 30 november 2022
Home- DeurneAuto-Campingsport Deurne bereidt zich voor op de winter

Auto-Campingsport Deurne bereidt zich voor op de winter

Elke winkelier heeft het afgelopen half jaar spannende tijden doorgemaakt en wacht nog in spanning af hoe het coronavirus zich verder gaat ontwikkelen. Door het brede assortiment dat Auto-Campingsport Deurne aanbiedt, weten zij de klappen van het coronavirus op te vangen.

Riny Brouwers startte op 22 januari 2001 Auto-Campingsport Deurne aan de Fabrieksstraat in Deurne. Een jaar later was de winkel al uit zijn voegen gegroeid en verhuisden ze naar het huidige pand aan de Liesselseweg 120a. Dit pand had de doorgroeimogelijkheden die ze zochten. Naast de vrouw van Riny, kwam op 19-jarige leeftijd ook zijn zoon Paul helpen in de zaak. Inmiddels wordt Auto-Campingsport Deurne gerund door Paul en zijn vrouw Marjon Brouwers. Ze bieden een breed assortiment aan waaronder automaterialen, campingbenodigdheden, sportartikelen, gereedschap, maar ook hebben ze een eigen sleutelservice. Overigens is Riny ook nog elke dag in de winkel te vinden.

Spatschermen
Toen het coronavirus voor het eerst in het nieuws kwam hadden Paul en Marjon nog niet in de gaten dat het zo een impact zou gaan hebben in de samenleving. Pas toen Rutte via de eerste persconferentie de maatregelen rondom het coronavirus bekend maakte kwam het nieuws echt binnen. “Het was een spannende tijd en de vraag was wat gaat het ons brengen?”, geeft Marjon aan. “Ons pap heeft toen heel snel spatschermen opgehangen bij de kassa”, vertelt Paul. Daarnaast kwam er een tafel met desinfectie bij de ingang van de winkel. Marjon en Paul deden alles om iedereen zoveel mogelijk te beschermen, het personeel en de klanten.

Mobiele toiletten en douchetenten
Tijdens de persconferentie van 23 maart werd bekend gemaakt dat ook campings gesloten moesten worden als ze niet voldeden aan de hygiënische maatregelen en anderhalve meter afstand niet konden garanderen. Op 24 maart werd dit aangescherpt met de mededeling dat alle sanitaire voorzieningen op campings gesloten moesten worden. Hierdoor namen veel campings, maar ook de veiligheidsregio’s de beslissing om verschillende campings te sluiten. Het nieuws kwam rond de tijd dat het campingseizoen bij Auto-Campingsport Deurne begint. De verwachte drukte bleef uit. “Wel verkochten we veel barbecues en tuinsets omdat de mensen thuis moesten blijven”, legt Paul uit. Toen bekendgemaakt werd dat er wel gebruik gemaakt mocht worden van eigen sanitaire voorzieningen, werd het weer drukker. “We hebben veel mobiele toiletten en douchetenten verkocht in die tijd”, vertelt Paul.

Breed assortiment
“We hebben geluk dat we een breed assortiment hebben”, vertellen Marjon en Paul. De auto-afdeling bleef gewoon doorlopen. “Veel mensen moesten thuiswerken en hadden daarom de auto niet nodig en kregen nu de kans om hun auto een onderhoudsbeurt te geven”, geeft Paul aan. De vraag naar fietsdragers voor achter op de auto was groot en vlogen de winkel uit. “Deze komen uit Italië, dus op een gegeven moment zaten we met een leeg schap in de winkel”, vertelt Paul. De producenten in Italië zaten in een totale lockdown en kon daardoor geen fietsdragers leveren. Ook de fitnessapparatuur zoals bijvoorbeeld een crosstrainer verkocht goed. Daar stond tegenover dat de spullen die nodig zijn voor de outdoor-sport niet verkocht werden omdat de mensen niet in het buitenland op vakantie konden om te wandelen.

Oude patroon
Ondanks corona heeft Auto-Campingsport Deurne een goede zomer gedraaid. In de drukke periode was en is het hard werken, ook voor het personeel. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen die brede kennis van zaken hebben”, geeft Paul aan. Inmiddels is het ruim een half jaar geleden dat de maatregelen rondom het coronavirus ingingen. Nog steeds passen Marjon en Paul de maatregelen toe, om zo rekening te houden met de veiligheid van hun personeel en klanten. “Je merkt wel dat het lastiger wordt”, geeft Paul aan. “Af en toe moet je echt je grenzen aangeven als klanten de anderhalve-meter-maatregel vergeten. Hier reageert niet iedereen altijd positief op, maar als er iemand bij ons ziek wordt ligt de hele tent plat”, legt Paul uit.

Wintersport
Inmiddels zijn ze bij Auto-Campingsport Deurne de winkel langzaam aan het ombouwen voor de wintersport. Het seizoen voor de wintersport start enkele weken voor de Kerst. Vorig jaar was corona er rond die tijd al wel maar nog niet in Nederland. Dit jaar weten Marjon en Paul nog niet hoe de verkoop van wintersportspullen zal lopen. “Wat het dit jaar doet is afwachten”, geeft Marjon aan. “Gaan mensen met hun eigen auto, en kunnen de mensen in de wintersportlanden terecht?”, vraagt Paul zich af. Bij Auto-Campingsport Deurne zijn ze in elk geval wel voorbereid en hopen ze op een strenge winter in Nederland zodat hun klanten kunnen genieten van een ‘wintersport’ in eigen land.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen