16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneZSV en Deurne moeten kilometers maken, Liessel wacht zwaar seizoen

ZSV en Deurne moeten kilometers maken, Liessel wacht zwaar seizoen

KNVB heeft de definitieve competitie-indeling van het nieuwe seizoen bekendgemaakt. ZSV en SV Deurne spelen allebei, net als voorgaande jaren, in de Eerste Klasse D. Liessel maakt komend seizoen haar rentree in de Derde Klasse.

ZSV en Deurne komen uit tegen ploegen als Heeze, Geldrop en Wittenhorst in de Eerste Klasse. Nieuwkomers in deze competitie zijn EHC/Heuts, Veritas en Heeze. EHC/Heuts degradeerde vorig jaar uit de Hoofdklasse, Veritas werd eveneens als Heeze kampioen in de Tweede Klasse. Wanneer de Kranenmortelderby’s gespeeld worden is nog niet bekend.

Nieuwe hoofdtrainer
De Zeilbergers willen met nieuwe trainer Ömer Kaya een betere prestatie leveren, nadat het vorig seizoen onder leiding van Bas Gösgens op een teleurstellende 11e plaats eindigde. Bij de geel-zwarten is Kevin van den Broek inmiddels gestopt en ging Erwin van den Broek naar Gemert. Ward Veldpaus werd teruggehaald van Helmond Sport.

Het eerste seizoen onder leiding van Jurgen Elbers was een prima begin bij SV Deurne. Deurne eindigde met 35 punten als nummer zes in de competitie, in de beker was Gemert in de kwartfinale uiteindelijk een maatje te groot. De blauw-witten hebben zich inmiddels versterkt met Arne van Geffen en Twan Hendricks. Beide komen over van Wilhelmina’08.

Liessel terug in Derde Klasse
Liessel pakte vorig seizoen de titel in de Vierde Klasse. Het team van Maarten Stevens komt volgend jaar uit in de Derde Klasse en spelen tegen onder andere Ysselsteyn, Helmondia en degradant NWC.

Het eerste elftal van Liessel werd op 6 mei 2018 kampioen in de Vierde Klasse na een overwinning op Mifano.

De Liesselnaren wachten een moeilijke uitdaging om degradatie te ontlopen. In 2017 kon de club maar één seizoen genieten van de Derde Klasse. Na de promotie in 2016, kon het een jaar later niet nog eens verzekeren van een jaartje op een hoger niveau.


Lees ook: Liessel kampioen, ZSV laat dure punten liggen


Vierde Klasse
Vorig seizoen konden de Neerkanters zicht ter nauwe nood handhaven. In het nieuwe seizoen wacht Neerkandia een ontmoeting met promovendus Altweerderheide en verder speelt het eerste elftal opnieuw tegen onder ander Lierop en SSE. SJVV komt onder andere Milheezer Boys, Bavos en Bruheze tegen.

De competities beginnen op zondag 23 september. Het seizoen eindigt voor de meeste ploegen op 26 mei 2019. Het programma wordt later bekend gemaakt door de KNVB.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen