6.1 C
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneZSV en SV Deurne delen ‘broederlijk’ de punten in Kranenmortelderby (1-1)

ZSV en SV Deurne delen ‘broederlijk’ de punten in Kranenmortelderby (1-1)

In een meer spannend dan goed duel kwamen ZSV en Deurne tot een puntendeling. Weinig kansen, veel sfeer buiten het veld en af en toe stevige rivaliteit op het veld. Dat leverde een aantal gele kaarten en een slim uitgelokte rode kaart op. Ruud van der Vrande liet zich met al geel op zak uit de tent lokken door de aanvoerder van de gasten. Beiden pakten geel, dus kreeg Van der Vrande nog een andere kleur voorgehouden. Vreemd genoeg volgden daarna de beste kansen voor de thuisclub, maar het doel werd aan beide zijden niet meer gevonden. En zo eindigde het duel in een 1-1 waar eigenlijk niemand wat mee opschiet.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Na ruim vijf minuten waren de gasten het eerst gevaarlijk toen Gert Swinkels van afstand uithaalde. Doelman Leon Thijs zat er goed bij. Twee minuten later bracht Swinkels opnieuw doelgevaar. In de tiende minuut kwam SV Deurne op voorsprong, maar daar was de hulp van ZSV voor nodig. Doelman Leon Thijs riep zijn verdediger toe de bal te laten lopen, maar deze werd toch nog aangetikt. Daardoor rolde de bal bij de doelman tussen de benen door en Stefan van der Werf profiteerde optimaal: 0-1.

Stevige overtreding
Het duurde bijna twintig minuten alvorens ook ZSV een kans mocht laten optekenen, na geknoei in de Deurnese defensie. Na een half uur was er geel voor Jordi van der Heijden na een overtreding waarbij hij zichzelf ook blesseerde. Even later kon een goed lopende ZSV-combinatie niet afgerond worden. Na 35 minuten was er een gele kaart voor Yuri Veeneman, na een stevige overtreding. De vrije trap werd door Jordi van der Heijden maar net over gekopt. De rust werd ingegaan met een stand van 0-1. Geen hoogstaand voetbal, maar het was dan ook een kelderduel.

Orkaan van geluid
De tweede helft liep net een minuut, toen er geel was voor Rick Leenders na een inzet die te laat kwam. Vijf minuten later pakte ook Ruud van der Vrande geel toen hij zijn tegenstander de doorgang belemmerde door hem aan zijn shirt te pakken. Tien minuten in de tweede helft was het dan raak voor ZSV. Een vrije trap vanaf links werd door Thijs Meulendijks de bal perfect op het hoofd van Jordy van der Heijden gelegd, die met zijn doelpunt een orkaan van geluid opriep! Drie minuten later zwijnde Deurne, toen Thijs Meulendijks de bal mooi op de pantoffel nam, maar de bal via de lat over zag gaan.

Wissels
In de 63e minuut ging een schot van aanvoerder Matheij een half metertje over en in dezelfde minuut ontsnapte ZSV aan een nieuwe achterstand toen de bal via de paal terugkwam en vervolgens niet afgerond kon worden door goed optreden van doelman Leon Thijs. Met nog een kwartier op de klok werden Dirk Verlijsdonk, Stan van Helmond en Thijs Meulendijks naar de kant gehaald voor Remco Peggen, Remco van den Akker en Ward Veldpaus. Enkele minuten later kwam Jasper Aarts voor Giel Knijnenburg bij Deurne.

Opstootje
Met nog ruim tien minuten te gaan, viel er na een overdreven opstootje twee keer geel: Ruud van der Vrande (zijn tweede, dus rood) en aanvoerder Matheij van Deurne incasseerden die. ZSV groef zich natuurlijk niet in, want alleen een overwinning zou nog enig soelaas kunnen bieden. Een prima aanval van ZSV leidde direct na de kaartendeling tot een hoekschop en die weer tot een tweede. Het doel werd echter niet gevonden.

Slotoffensief
Vijf minuten voor tijd wisselde Deurne ook twee keer en even leek er een slotoffensief te komen. Maar het bleef beperkt tot twee doelpogingen die niets opleverden. Net voor het einde van de wedstrijd kwam Tim van der Steijn nog op het veld voor Davy Althuizen. Mooi op tijd om al tijdens het eindsignaal mee te genieten van de ode die de ZSV-supporters zijn vader Jules brachten. De spelers voegden zich direct bij die huldiging en dankzegging.