16.6 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneLeonieke de Keizer van KDO Deurne Bondskampioen Jeugd 1e Divisie

Leonieke de Keizer van KDO Deurne Bondskampioen Jeugd 1e Divisie

Leonieke de Keizer van KDO Deurne is zaterdag bij het Bondskampioenschap NK dames turnen in Alkmaar eerste geworden bij de Jeugd 1e Divisie. 251 turnsters uit de 1e, 2e en 3e divisie turnden op zaterdag hun meerkampwedstrijd om de beste van Nederland te worden.

“Met een geweldige meerkamp en zeer mooie en knappe oefeningen mocht Leonieke het hoogste podium beklimmen”, meldt KDO Deurne trots over de turnster en trainster Julia van Loon. Naast deze gouden medaille eindigt ze in de allround seizoen ranking op een mooie tweede plaats, wat haar een zilveren medaille én beker oplevert.

Op zondagochtend is er in Alkmaar een wedstrijd voor de eredivisie. De beste jeugd, junior en senior turnsters van Nederland turnen dan in een wedstrijd als voorbereiding voor hun NK in juni in Ahoy. Zondagmiddag strijden acht turnsters per toestel om toestelkampioen te worden. “Op naar de toestelfinales brug, balk en vloer morgen én de Ahoy Cup in het Sportpaleis in Ahoy Rotterdam op zaterdag 24 juni’, roept KDO Deurne op.

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen