21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- ZeilbergZSV kan niet op tegen onverzettelijkheid van BSV Limburgia (0-1)

ZSV kan niet op tegen onverzettelijkheid van BSV Limburgia (0-1)

Een ‘toevalstreffer’ binnen dertig seconden in de tweede helft kostte ZSV de kop. Ook het omzetten van het elftal, zo’n twintig minuten voor tijd, kon geen verandering brengen in de ontstane achterstand. Het laatste kwartier haalde Limburgia alle trucs uit de hoge hoed om de thuisploeg van scoren af te houden en dat lukte de ploeg van coach Jan van Dijk. Een aantal malen waren de geelzwarten dichtbij de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Opnieuw moesten de geelzwarten het stellen met een aantal afwezigen. Ruud van der Vrande (schorsing), Rik Wiersema en Dirk van Limpt (blessures) ontbraken en dat bood o.a. Rick Leenders de kans om vanaf het begin te starten. De jongeling speelde een puike wedstrijd!

Geweldige reactie
Na bijna tien minuten was er de eerste grote mogelijkheid voor ZSV. Luc Matheij werd goed weg gestoken, maar diens inzet ging via de lat over het Limburgse doel. Vervolgens speelde het spel zich voornamelijk af tussen de twee strafschopgebieden. Maar na een half uur bewees doelman Leon Thijs zijn waarde voor ZSV nog maar eens een keer, toen hij een kopbal van dichtbij van Marcel Velraeds dankzij een geweldige reactie wist te keren!

Grove overtreding
Vijf minuten later was er weer een grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Koen Kuunders werd op links weggestuurd en zijn voorzet vanaf de achterlijn kon net niet binnen getikt worden door de voor open goal staande Maarten Kuunders. Net voor rust leverde een grove overtreding van Noah van Dijk op Davy Althuizen hem geel op. De vrije trap werd na een blessurebehandeling door laatstgenoemde net over gedraaid. Zo brak de rust aan met een brilstand. ZSV had de meeste kansen; de bezoekers de grootste!

Voorsprong
De tweede helft was nog geen half minuut gaande, toen de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen. De bal werd hoog in het strafschopgebied geplaatst, waarna doelman Leon Thijs uit zijn doel kwam om de bal weg te stompen. Hij was echter net te laat… De kopbal belandde op de lat en viel via de rug van een op de doellijn tevergeefs springende ZSV-verdediger in het doel.

Vermeend buitenspel
Na een uur spelen, kopte Maarten Kuunders de bal binnen, maar het doelpunt ging niet door vanwege vermeend buitenspel. Vijf minuten later kwam Ward Veldpaus Davy Althuizen vervangen. Snel daarna werd de bal goed diep gespeeld. Ward Veldpaus werd grof neergelegd, maar de scheidsrechter gaf goed voordeel. Het schot van Thijs Meulendijks werd met moeite tot hoekschop verwerkt.

Schiettent
Met nog tien minuten op de klok werd ZSV sterker en sterker. Dat leidde tot een ware schiettent voor het Limburgse doel, maar verder dan een hoekschop kwam ZSV niet. De ingevallen Stan van Helmond en Remco van den Akker brachten duidelijk nieuwe impulsen in het aanvalsspel van de thuisploeg. Al snel bracht Stan van Helmond zijn ploeggenoot Maarten Kuunders in goede positie, maar die wist niet af te ronden. In de tussentijd haalde Limburgia alle trucs uit de hoge hoed om de voorsprong over de tijd te brengen. In blessuretijd leek ZSV uit een hoekschop te scoren, maar volgens de scheidsrechter passeerde de bal de doellijn niet…

Het dramastuk van Limburgia leverde de ploeg uiteindelijk drie punten op. Het thuispubliek was ‘tot tranen toe geroerd’… vanwege het gevoelde ‘onrecht’. Daar hadden de roodblauwen helemaal geen boodschap aan.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

Foto: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen