12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneBurgemeester Buter reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Dick van der Star

Burgemeester Buter reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan Dick van der Star

Tijdens de seizoen-opening van de Ossenbeemd in Deurne kreeg afscheidnemend voorzitter Dick van der Star op zondagmiddag uit handen van burgemeester Greet Buter de Koninklijke Onderscheiding met de titel ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’. Van der Star geeft na vijftien jaar de voorzittershamer over aan Jacques Moors.

De onderscheiding krijgt Dick van der Star omdat hij al jaren een waardevolle bijdrage levert aan de Deurnese samenleving op verschillende manieren waaronder het voorzitterschap van natuurcentrum de Ossenbeemd.

HaFaDru
Hij was van 2011-2019 voorzitter van Koninklijke Harmonie Deurne, waar hij een zeer betrokken en ervaren bestuurder was. In 2012 was Dick van der Star oprichter en initiatiefnemer van de Stichting HaFaDru. Deze stichting werd opgericht om het muziekonderwijs in Deurne beter en centraal te organiseren. Hij was hier penningmeester, kartrekker en woordvoerder richting de gemeente.

Duurzaamheid
In 2007 werd de Ossenbeemd een vrijwilligersorganisatie. Dick van der Star werd ook hier voorzitter en kartrekker. Door zijn inzet en betrokkenheid is de Ossenbeemd wat het nu is; een natuur- en educatiecentrum. Alles op het gebied van duurzaamheid, zowel in tuinen als op het gebied van energie is zichtbaar op de Ossenbeemd. In het bezoekerscentrum is ook steeds meer informatie te vinden over de Peelrandbreuk.

Schoolgidsen
Onder de bezielende leiding van Dick van der Star is er een team van schoolgidsen gecreëerd die al jarenlang veel basisschoolleerlingen naar de Ossenbeemd halen. Dick van der Star is verantwoordelijk voor de PR en communicatie en voert dit uit. Hij is samen met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor visie en beleid en de coördinatie hiervan. Hij is initiatiefnemer voor projectfinancieringen en is niet alleen bestuurlijk actief, maar ook operationeel.

Foto: Facebook Ossenbeemd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen