15.8 C
maandag 28 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergZSV klaar in de bekercompetitie; Zeilbergse ploeg onderuit tegen EVVC (4-1)

ZSV klaar in de bekercompetitie; Zeilbergse ploeg onderuit tegen EVVC (4-1)

ZSV leek vooraf een makkelijke middag te krijgen en tijdens het eerste deel van de eerste helft in dit bekerduel met derdeklasser EVVC was het ook niet moeilijk. Er werden veel mogelijkheden gecreëerd met goed voetbal, maar doelpunten bleven uit. Daarmee werd de tegenstander uit en in Vinkel in het zadel geholpen. Het vertrouwen groeide bij de groenwitten en het spel werd allengs beter. En na een ruim half uur spelen, kwam de thuisploeg op voorsprong en wist die uit te bouwen tot een eindstand van 4-1.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Thijs Meulendijks zette na vijf minuten goed druk op de doelman en won zo de bal. Zijn inzet kwam via de paal terug in het veld. Ruim vijf minuten later liep een mooi uitgespeelde aanval van EVVC over rechts, maar de afronding kon makkelijk onschadelijk gemaakt worden door doelman Leon Thijs.

Stijlvol
Na een kwartier kreeg ZSV een vrije trap die weggewerkt werd. Remco Peggen nam vervolgens de bal in een keer. Zijn prima schot werd tot hoekschop verwerkt. Vijf minuten later liet Koen Kuunders zich in de luren leggen en hij werd omspeeld. Het schot dat volgde, leek de linkerbovenhoek in te gaan, maar Leon Thijs zweefde de bal stijlvol uit de hoek. Even later werd Koen Janssen op links diep gestuurd. Hij zette goed voor, maar de inzet van Davy Althuizen kon tot hoekschop worden verwerkt.

Een ongelukkige, maar terechte strafschop tegen voor ZSV na een half uur spelen. Deze werd omgezet in een voorsprong voor de thuisploeg: 1-0. Vijf minuten later volgde een snelle uitbraak over links. Koen Janssen speelde Davy Althuizen aan en zijn inzet werd met moeite tot hoekschop verwerkt. Die hoekschop leverde opnieuw niets op. Aan de andere kant ging het beter. De ZSV-verdediging werd makkelijk uitgespeeld en van dichtbij werd de bal binnen geschoten: 2-0.

Ouderwetse scrimmage
Twee minuten voor rust deed zich een ouderwetse scrimmage voor, voor het ZSV-doel, maar op de een of andere manier ging de bal niet binnen. De rust werd bereikt met de 2-0 op het bord. ZSV startte deze wedstrijd sterk, maar scoorde niet en daarmee maakte het de thuisploeg sterker en sterker, met twee terechte doelpunten tot gevolg. Ralf van den Heuvel wist dat hij in de rust iets moeten bedenken om het vertrouwen weer in de ploeg te krijgen.

De tweede helft werd gestart met Stan van Helmond, Luc Matheij en Rick Leenders die in de ploeg kwamen voor Tom Venner, Joost Verberne en Koen Janssen. Dat veranderde niet veel aan het spelbeeld. Het leek op een gegeven moment zelfs een schiettent achterin bij ZSV, maar dichterbij dan een bal op de paal, kwam EVVC niet.

Meer druk
Even later werd er opnieuw gerommeld in de ZSV-defensie, wat de thuisploeg een grote kans bood. De bal ging echter langs het doel. Na ruim een uur verliet Jordi van der Heijden het veld voor Mathieu van de Mortel in een poging nog meer druk te zetten. Nog geen vijf minuten later leverde dat aanvallend opportunisme zowaar een kans en een doelpunt op.

Stan van Helmond schepte de bal over de doelman: 2-1. Dirk van Limpt kwam in het veld gekomen om de geblesseerde Ruud van der Vranden te vervangen. En waar je het gevaar van de geelzwarten verwachtte, kwam dat van de thuisploeg. EVVC scoorde nog twee keer en liep verdiend uit naar de 4-1. ZSV is klaar in de bekercompetitie.

Volgende week wacht het thuisduel met Oirschot Vooruit. Om punten te pakken, zal dan toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden!