Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- ZeilbergZSV knokt, maar blijft met lege handen tegenover Limburgia (1-0)

ZSV knokt, maar blijft met lege handen tegenover Limburgia (1-0)

Zichzelf verwijten maken zou onzin zijn; de geelzwarten die deze middag door assistent-coach Ronald Leenders (hij nam de honneurs waar) het veld op gestuurd werden, knokten stuk voor stuk zo hard ze konden. Toch bleef ZSV met lege handen staan toen de prima leidende scheidsrechter de wedstrijd tegen Limburgia in Brunssum affloot. Een punt hadden ze wel verdiend, maar het zat er niet in deze zondagmiddag.

Geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

Vanaf het begin werd duidelijk dat het een open wedstrijd zou worden. Beide laagvliegers hadden de punten nodig, dus zo gek was dat niet. Na zo’n tien minuten leek de eerste mogelijkheid voor ZSV te zijn, maar er was duidelijk sprake van buitenspel. De geelzwarten schenen de teugels in handen genomen te hebben.

Gele kaart
In de dertiende minuut ontsnapte Davy Althuizen aan een gele kaart toen hij zijn weglopende tegenstander klassiek ‘pootje haakte’. In de 20e minuut kreeg Davy Althuizen een trap onder zijn voet, maar hij kon die verwerken. De vrije trap verdween zonder gevaar over het Limburgse doel.

Prima scheidsrechter
Na vier keer vlaggen voor buitenspel, met net zo vaak veel commentaar, liet de prima leidende scheidsrechter het voordeel deze keer aan de bezoekers. Dat leverde overigens niet meer op dan genoegdoening bij de meegereisde supporters.

Stevig geraakt
Even na het half uur zag Davy Althuizen een achteropkomende tegenstander over het hoofd en handelde te traag. Hij werd stevig geraakt en had daar ook flink last van. In de 35e minuut stond hij al een tijdje geblesseerd aan de zijlijn, toen de thuisploeg profiteerde van de ruimte. Olaf Mazier scoorde de 1-0.

Afstandsschot
Remco van den Akker nam de plaats van Davy Althuizen in die echt niet verder kon. Twee minuten voor rust moest doelman Leon Thijs zich strekken om een afstandsschot langs de paal te tikken en zo ging het duel met een 1-0 op het bord de rust in.

Omhaal
Twee minuten na rust kwamen de bezoekers goed weg. Leon Thijs riep ‘los’, maar de bal werd over hem heen getikt. Ruud van de Vrande wist de bal met een omhaal uit het doel te werken. In de 52e minuut kreeg Maarten Kuunders de zoveelste overtreding op hem te verwerken. Eindelijk was er een keer geel voor de dader. In de 62e minuut kwam Ward Veldpaus voor de moegestreden Thijs Meulendijks.

Mogelijkheid voor ZSV
In de 68e minuut leek de wedstrijd gespeeld bij een grote mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Leon Thijs hield met een prima redding het duel levend. Drie minuten later was er een prima mogelijkheid voor ZSV. Een mooie voorzet ging richting eerst paal, waar Remco van den Akker de bal met het hoofd schampte… Helaas net iets te veel!

Slotoffensief
Net toen de krachten bij ZSV weg leken te ebben, werd Maarten Kuunders weggestuurd. Zijn inzet belandde op de paal en de terugspringende bal werd door Ward Veldpaus net naast gekopt. Met nog minder dan tien minuten op de klok startte ZSV een slotoffensief. Marco Manders werd ook naar voren gestuurd en Luc Matheij was inmiddels gekomen voor Dirk Verlijsdonk.

Nog twee gele kaarten
Vijf seconden voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Ward Veldpaus een grote mogelijkheid, maar hij zette een sok tegen de bal in plaats van z’n schoen! In de blessuretijd vielen nog twee gele kaarten, maar geen doelpunten meer. Tevreden verliet de thuisploeg het veld en dat kon niet gezegd worden van de gasten in het geelzwart… Eindstand Limburgia – ZSV: 1-0.