14.7 C
zondag 28 april 2024
Home- ZeilbergZSV komt te laat op gang tegen Bladella (3-2)

ZSV komt te laat op gang tegen Bladella (3-2)

Hoewel de geelzwarten zondag op Sportpark De Smagtenbocht in Bladel uit lijfsbehoud naarstig op zoek waren naar punten, was daar in de eerst helft maar weinig van te merken. Na zeven minuten spelen, waren er al twee ballen ZSV-goalie Leon Thijs gepasseerd. Pas na het uur begon ZSV aan een inhaalslag toen er 3-0 op het scorebord stond. Stan van Helmond en Davy Althuizen wisten de eer nog enigszins te redden en brachten de eindstand op 3-2.

Het Bladelse team van Eric Viscaal en Peter Cosijns ging voortvarend van start. In de vierde minuut kopte de vrijstaande Huib Liebregts de bal vanuit een corner in het doel van ZSV: 1-0. Drie minuten daarna verraste diezelfde Huibregts de doelman Thijs en was de stand 2-0. Iets later heeft ZSV geluk dat een kopbal van Bladella richting miste en komt de Zeilbergse ploeg goed weg.

Drukker
Met een half uur gespeeld begon ZSV langzaamaan terug in de wedstrijd te komen en verloor het Bladelse team het overwicht. Dat had als gevolg dat doelman Lars van de Put van Bladella het wat drukker kreeg met aanvallen van de ZSV-spitsen. Het bleef tot de rust echter bij een schot op de paal en geen doelpunten.

Na de thee lieten de geelzwarten een ander en meer aanvallend spel zien. ZSV wist vaker het doel van de tegenstander te bereiken, maar voorbij de Bladelse goalie kwam het Zeilbergse team niet. De thuisploeg had daar een stuk minder moeite mee. Een kopbal van Bladella-speler Roel Abrahams zorgde in de 60ste minuut namelijk voor de 3-0.

Kopbal
Dat bleek voor ZSV het moment van de waarheid. Waar de voorwaartsen het in het eerste uur maar niet lukten om te scoren, komt in de 67ste minuut dan toch een kopbal van Stan van Helmond in de bovenhoek en is de inhaalslag op de achterstand gestart: 3-1. Maar veel tijd was er ondertussen niet meer voor de Zeilbergers.

Met nog tien minuten te spelen, nam de spanning voor beide teams toe. Bladella ging hierdoor slordiger spelen en dat gaf ZSV ruimte om een aantal kansen te creëren. En daar bleef het niet bij; Davy Althuizen wist met een laag schot de 3-2 te scoren en zo de voorsprong van Bladella verder onder druk te zetten. Bij de thuisploeg werd vervolgens nog flink gewisseld, maar voor allebei de teams was het te laat om nog iets te veranderen aan de score.

Zowel ZSV als Bladella treffen bij de eerstvolgende wedstrijd Hilvaria. Het Bladelse team speelt zondag uit tegen de Hilvarenbeekse ploeg. De geelzwarten spelen komende donderdag om 20.00 uur al een inhaalwedstrijd tegen Hilvaria op Sportpark De Kranenmortel in Deurne. Dit duel werd eerder tot twee keer toe afgelast.