14.3 C
zondag 28 april 2024
Home- ZeilbergZSV laat gelijkspel door de vingers glippen in Oirschot (2-0)

ZSV laat gelijkspel door de vingers glippen in Oirschot (2-0)

Het was even dichtbij, maar een gelijkspel glipte net door de vingers. Zelf had ZSV de gastheren al in het zadel geholpen met een eigen doelpunt en in de bloedstollende laatste minuten van de wedstrijd, was de 1-1 dichterbij dan de 2-0. Uiteindelijk viel die toch nog en aan de reacties van spelers, staf en supporters was te zien hoezeer men in de rats had gezeten.

Uiteindelijk leverde dat niets op, maar het gaf wel aan dat er in het tweede deel van de competitie in deze klasse nog heel veel mogelijk is. Oirschot Vooruit was en is namelijk de ploeg met de minste verliespunten.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

De eerste tien minuten gingen zonder kansen voorbij, maar in de elfde minuut kreeg ZSV een vrije trap te nemen. Die betekende dreiging maar geen doelpunt. Uit de tegenstoot scoorde de thuisploeg bijna. Dat gaf wel aan wat hun geliefde spelletje was: Met snelheid vanuit de omschakeling toeslaan. Nu lukte dat niet, doordat een niet te missen kans toch om zeep geholpen werd.

Snelle uitval
Na ruim een kwartier was er een mooie, snelle uitval over links, met voldoende mensen voor het doel. De voorzet van Dirk van Limpt kwam echter bij de cornervlag aan de andere kant terecht. Vijf minuten later leek het wel Comedy Capers in de ZSV-defensie; de bal stuiterde alle kanten op, maar uiteindelijk kwam die in de handen van Leon Thijs terecht. Na een minuut of twintig nam de thuisploeg meer en meer het initiatief.

Op het half uur was er een discussie over al dan niet een overtreding binnen de zestien, maar die werd niet gewonnen door de ploeg uit Oirschot. Direct daarna leidde een snelle uitval wel tot de voorsprong voor de thuisploeg. Acht minuten voor rust was er een domme gele kaart voor Koen Versteden die op het middenveld aan Rick Leenders ging hangen. Enkele minuten later legden de geelzwarten twee prima aanvallen op de mat, maar er werd kracht gemist in de schoten. Daardoor stond er bij rust een 1-0 op het scorebord.

Gele kaarten
Voor de tweede helft was Dave Huisman op het veld gekomen voor de al niet fit aan de wedstrijd begonnen Dirk van Limpt. Na een uur was er een makkelijk gegeven gele kaart voor Thijs Meulendijks, toen de bal tegen zijn arm ging. Een minuut later was er ook een kaart voor Job van Gestel na commentaar op de leiding. Weer enkele minuten later kwam ZSV goed weg toen de linksbuiten van Oirschot Vooruit de bal op de buitenkant van de paal schoot.

De thuisploeg traineerde het spel waar mogelijk en dat leidde tot een gele kaart voor Luc Matheij, toen hij na het fluitsignaal een tegenstander wegduwde die hinderlijk in de weg bleef staan. ZSV begon meer aan te dringen en na bijna zeventig minuten werd vanuit een hoekschop bij de tweede paal maar net naast gekopt.

Kansen
Met nog een klein kwartier op de klok verlieten Jordi van der Heijden en Tim van der Steijn het veld voor Stan van Helmond en Luuk Engels. Deze aanvallende wissel liet niets aan duidelijkheid over; ZSV rook kansen! Remco Peggen kwam even later voor Luc Matheij en hij stond nog maar koud in het veld, toen hij na een hoekschop de afvallende bal direct op zijn pantoffel nam. De bal vloog rakelings over het doel van de groenwitten.

De laatste vijf minuten van de officiële speeltijd liep het bij de thuisploeg dun door de bilnaad. Tegen NWC kreeg Oirschot in de laatste minuut de gelijkmaker tegen en ze waren duidelijk bang voor een herhaling. ZSV deed er namelijk alles aan om dat kunstje te kopiëren.

In de extra tijd was de opluchting dan ook groot, toen Rick Leenders de bal tegen een tegenstander knalde, waarna er vrije doorgang ontstond. Daaruit scoorde de thuisploeg de, vanuit hun oogpunt, bevrijdende 2-0. De klok liep al ruim vijf minuten in extra tijd, toen er nog geel was voor een net ingevallen speler van Oirschot, maar daarna was het gedaan. De geelzwarten hadden er alles aan gedaan, maar dat was niet genoeg.

Zondag kan er positie geruild worden met Wilhelmina’08 dat dan op bezoek komt. Winst is dus erg belangrijk. Gezien het vertoonde spel in de laatste drie wedstrijden, zijn er zeker mogelijkheden voor ZSV.