15.9 C
zaterdag 27 april 2024
Home- ZeilbergZSV laat zich niet ontregelen door hoogoplopende emoties bij Wilhelmina’08 (2-0)

Een belangrijk duel stond er op het programma en dat was te merken! Bij winst zou ZSV over de gasten uit Weert springen op de ranglijst en toen dat dreigde te gaan gebeuren, liepen de emoties bij Wilhelmina’08 hoog op. Te hoog uiteindelijk en de uitstekend leidende scheidsrechter Elsayyad was de gebeten hond.

Toen de assistent wel erg overdreven dwingend en veel commentaar bleef leveren, gaf hij hem de aandacht waar die volgens de leidsman op uit was en stuurde hem van het veld. Dat was de opdracht, maar de uitvoering ervan liet nog lang op zich wachten. Al die heisa deed de eigen ploeg, die toen al tegen een 2-0 achterstand aankeek, geen goed. Het voetbal was grotendeels verdwenen bij de Limburgers en ZSV verzuimde verder uit te lopen. Daar waren meer dan voldoende kansen voor!

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Vanaf het begin legde de thuisploeg druk op het spel van Wilhelmina’08 en ging het fel van start. Maar ook de gasten verstopten zich niet en zo beloofde het veel voor het verloop van deze wedstrijd! Na vijf minuten leed Tim van der Steijn balverlies en deelde een fikse trap uit om een tegenaanval te voorkomen. Hij kwam goed weg met slechts een reprimande.

Te weinig venijn
Na een kwartier was er een mooie aanval over rechts; de voorzet van Davy Althuizen kon door Koen Kuunders te weinig venijn meegegeven worden. Na amper twintig minuten was er het eerste geel voor de Limburgers en een minuut later was er de 1-0. Koen Kuunders miste nog van dichtbij, maar Thijs Meulendijks tikte de bal alsnog binnen! Enkele minuten later was de bal al lang weg, toen Bas Rijkers flink doorging op Davy Althuizen. Geel was dan ook zeker terecht.

Vervolgens ging Marco Manders op links goed door en omspeelde zijn tegenstander. Zijn schot werd door de doelman gekeerd. Na bijna een half uur juichte ZSV toen er gescoord werd, maar scheidsrechter Elsayyad had een overtreding op de doelman gezien. Even later werd er uit een hoekschop door een Limburgse aanvaller voorlangs gekopt.

Davy Althuizen
Uit een mooie aanval over veel schijven scoorde de thuisploeg in de 42ste minuut opnieuw. Davy Althuizen mocht de aanval afronden: 2-0! Snel daarna was er een vrije trap voor ZSV. Althuizen wist de muur te ontwijken en het doel te vinden, maar de bal miste snelheid en kon uit de hoek gedoken worden. Daardoor was het bij rust nog altijd 2-0.

De tweede helft liep twee minuten toen zich een prima snelle uitval voordeed. Achterin speelden de Limburgers een-op-een, maar de bal kon toch onderschept worden. Hier hadden de geelzwarten meer uit moeten halen! In de 53ste minuut gaf de scheidsrechter prima voordeel en dat maakt dat Davy Althuizen door kon. Met een sliding probeerde hij binnen te werken, maar hij kreeg de bal niet binnen.

Vlam in de pan
Na een uur vonden bezoekers een tweede adem en ze brachten meer druk. In de 62ste minuut kreeg Tim van der Steijn de bal mee. Een vlagsignaal wegens buitenspel werd genegeerd. Eenmaal in het strafschopgebied was de zuurstoftank echter leeg en kon hij niet echt afronden.

Een paar minuten later sloeg de vlam in de pan. Er was rood voor de assistent-coach van Wilhelmina’08 na herhaaldelijk commentaar op de leiding. Na het wegsturen leverde hij ook nog dreigende taal in de richting van de scheidsrechter die echter stoïcijns wachtte totdat het staflid weg was. De aanvoerder van Wilhelmina’08 speelde daarbij een prima rol door de gemoederen weer te bedaren.

Helemaal leeg
Met nog twintig minuten op de klok kwam de bal na wat getik binnen de zestien bij Rick Leenders die direct uithaalde. Zijn bal ging een metertje over. Prima voetbal van ZSV bracht vervolgens Koen Kuunders in positie. Hij deed alles goed en leek af te gaan ronden, maar toen plaatste hij de bal precies op de al liggende doelman. Een minuut later ging opnieuw Tim van der Steijn alleen op het doel af, maar hij was helemaal leeg en kwam niet aan scoren toe. Een wissel zou verstandiger zijn.

De heisa vanuit de staf had de gasten geen goed gedaan. ZSV kreeg het steeds makkelijker! De Limburgse goalie pakte ook een gele kaart en even later werd Tim van der Steijn vervangen door Dirk Maas. In de 88ste minuut kopte de prima spelende Thijs Bouwmans uit een hoekschop goed naar de grond, maar de doelman pakte knap. Ook Marco Manders kreeg nog een mooie kopkans en na 98 minuten floot de scheidsrechter voor het einde.