9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneTarief openbare laadpalen voor elektrische auto’s in Deurne op één na laagste...

Tarief openbare laadpalen voor elektrische auto’s in Deurne op één na laagste van de regio

Bezitters van een elektrische auto die in de gemeente Deurne gebruikmaken van een openbare laadpaal zijn verhoudingsgewijs goedkoop uit. Het tarief ligt met 34 cent per kWh iets onder het landelijk gemiddelde en in de regio ben je alleen in Venray goedkoper uit. Daar bedraagt het tarief 32 cent per kWh. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Eco-Movement.

In alle andere ons omringende gemeenten is het openbaar laden duurder dan in Deurne. Je betaalt in Someren, Gemert-Bakel, Horst aan de Maas en Peel en Maas ietsjes meer; 34 cent per kWh. In Helmond ligt het tarief nog een stukje hoger op 39 per kWh en het duurste ben je uit in Asten met 44 cent per kWh.

Bron: Independer

Duurste
Uit het onderzoek blijkt dat de tarieven erg uiteenlopen per gemeente. In Súdwest-Fryslân ben je op dit moment het duurst uit: automobilisten betalen hier 63 cent per kWh. Ook het Zeeuwse Sluis en Terneuzen zijn met 51 cent per kWh geen goedkope plekken om je auto op te laden.

De voordeligste gemeente is Ameland. Op dit Waddeneiland kost je elektrische auto opladen bij een publiek toegankelijk laadpunt 24 cent per kWh. Gemeenten waar het naar verhouding ook goedkoop is om je auto op te laden zijn Teylingen, Opsterland, Ooststellingwerf, Amsterdam en Den Haag. In al deze gemeenten is het tarief 27 cent per kWh.

Bron: Independer

Grote verschillen
“Het zijn opvallend grote verschillen tussen de openbare laadpalen. Het verschil kan oplopen tot 39 cent per kWh, dat is meer dan een kWh bij het goedkoopste punt kost. Als je alleen maar dure openbare laadpalen in de buurt hebt, dan kun je er voor kiezen om thuis te laden. Vooral in combinatie met zonnepanelen kan dat voordelig zijn”, zegt energie-expert Joris Kerkhof van Independer.

Wil je vanuit Deurne een eindje rijden om de dichtstbijzijnde goedkope openbare laadpaal te vinden waarbij je voor onder de 30 cent per kWh kunt ‘tanken’, dan moet je toch nog flink wat kilometers maken naar bijvoorbeeld Beuningen voor een tarief van 29 cent of gemeente West Maas en Waal waar je 28 cent per kWh betaalt.

Bron: Independer

Naast regionale verschillen, speelt het type parkeerplaats volgens Kerkhof van Independer ook een rol in de kosten: “Uit de cijfers blijkt dat je in parkeergarages je auto gemiddeld goedkoper kunt opladen dan op straat. Maar houd er rekening mee dat parkeerkosten in garages vaak iets hoger zijn dan die je op straat betaalt. Om te weten of je daadwerkelijk goedkoper uit bent als je in een parkeergarage oplaadt, moet je dus beide kosten tegen elkaar afwegen.”

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen