7.7 C
Deurne
dinsdag 16 april 2024
Home- ZeilbergZSV na gelijkspel in Geldrop vrijwel zeker van zevende seizoen eerste klasse...

ZSV na gelijkspel in Geldrop vrijwel zeker van zevende seizoen eerste klasse (1-1)

Als er zich zondag geen ‘Spanje-Malta’-taferelen voordoen, heeft ZSV zich op dinsdagavond veilig gespeeld. Tot in blessuretijd wisten de geelzwarten een voorsprong vast te houden, maar een meer dan dubieuze tegentreffer (1-1) maakte dat er na afloop toch nog geen honderd procent zekerheid was. VV Geldrop gaf absoluut niets weg.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

De groenwitten speelden immers nog voor de periodetitel, dus er werd gestreden op het scherpst van de snede. Het ene punt dat de thuisploeg overhield, betekent dat bij een eventueel verlies in het laatste duel komende zondag, tegen opnieuw een kandidaat voor de periodetitel, Wittenhorst, enige concurrent Veritas een achterstand in het doelsaldo van veertien doelpunten weg moet spelen tegen Venlosche Boys.

Golvend spel
De eerste aanvallende impulsen waren voor de thuisploeg. Stan van Helmond en Koen Kuunders testten met harde schoten de vuisten van de Geldropse doelman Hugo Beets die een vroege achterstand wist te voorkomen. Vervolgens golfde het spel op en neer, met meer druk van ZSV,. In de 23e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong, toen Davy Althuizen zich op rechts vrij speelde, de bal keurig voor gaf en Koen Kuunders vond. Die schoot in één tijd prima en onhoudbaar binnen: 1-0!

Wonderbaarlijke reflex
ZSV speelde vervolgens slim. Het wachtte de tegenstander op en probeerde gebruik te maken van de ruimte die toch af en toe ontstond. Op slag van rust leek het dan toch te lukken voor de gasten, maar ze vonden doelman Leon Thijs op hun pad. Met een wonderbaarlijke reflex hield hij zijn doel schoon. In de lopende actie moest de bal nog van de lijn gehaald worden door Rick Leenders. Dat betekende dat beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor ZSV naar de thee gingen.

Aanval
De bal rolde weer na rust en de bezoekers lieten gelijk zien dat ze vol op de aanval zouden gaan. Dat betekende meer ruimte voor uitvallen van de thuisploeg en de tweede helft was nog geen vijf minuten oud, toen Ward Veldpaus doorbrak over links. Zijn inzet kon door de Geldropse goalie met de punt van zijn schoen gekeerd worden. Tien minuten later drong Maarten Kuunders de zestien binnen en werd daar door twee verdedigers ten val gebracht. Een penalty bleef echter uit.

Moegestreden
Na iets meer dan een uur spelen, maakten Rick Leenders en Stan van Helmond moegestreden plaats voor Luc Matheij en Koen Janssen. In de zeventigste minuut werd een schot gelost op het Zeilbergse doel en werd vervolgens door een verdediger getoucheerd. De redding van Leon Thijs die volgde, werd door die touch alleen maar knapper!

Gele kaart
Met nog een kwartier reguliere speeltijd op het bord, werd de druk van Geldrop alsmaar groter, maar de thuisploeg hield het doel dicht. Tim van der Steijn werd vervolgens gebracht voor de leeg gespeelde Ward Veldpaus. De stevig spelende invaller aan Geldropse kant, Gijs van Schoonderwald, gleed veel te laat Luc Matheij onderuit en ontving daar zeer terecht de gele kaart voor. Met nog twee minuten op de klok probeerden de gasten met een fopduik een vrije trap te versieren, wat nog lukte, ook! Het werd even billen knijpen voor de ZSV-aanhang, maar meer dan een hoekschop leverde die niet op.

Extra tijd
In de laatste minuut van de officiële speeltijd brak ZSV’er Koen Janssen nog eens uit en leverde een schot af. Dat werd prima gekeerd door de Geldropse sluitpost. Inmiddels in de extra tijd, rukte Geldrop nog een keer op over links. Dat de bal daarbij de zijlijn ruimschoots passeerde, werd niet ‘gezien’ door de Geldropse assistent. Dat vervolgens een tegentreffer geïncasseerd moest worden, maakte het wel extra zuur voor de geelzwarten. Net als afgelopen zondag werd weer eens aangetoond dat een tekort aan onafhankelijke assistenten, ploegen echt punten kan kosten.

Murw geslagen
Geldrop wilde het murw geslagen ZSV nu echt op de knieën krijgen. Met een snelle aanval over rechts, lukte dat ook nog bijna! De voorzet die kansen bood, werd echter geschampt. Het finale fluitsignaal kwam dan ook als een verlossing en de blijdschap was groot aan de Zeilbergse kant. De gasten hadden duidelijk minder vrede met de 1-1 eindstand. Hun kansen op de periodetitel namen duidelijk af, waar ZSV behoud nagenoeg veilig had weten te stellen.

Zondag voetbalt de ploeg van Ömer Kaya thuis tegen Wittenhorst. Het wordt het laatste duel voor de coach in Zeilbergse dienst. Wellicht kan de ploeg hem nog een mooi afscheidscadeau aan de hand doen.