25.8 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneNieuwe wethouders en raadsleden beëdigd in Deurne

Nieuwe wethouders en raadsleden beëdigd in Deurne

Marinus Biemans (DOE!), Helm Verhees (DeurneNU), Willy van den Berg (PGP Deurne) en Tom Oomen (VVD) zijn dinsdagavond 31 mei tijdens de gemeenteraadsvergadering gekozen en beëdigd als wethouder voor de komende vier jaar in gemeente Deurne.

Wethouders Biemans en Verhees waren al wethouder, de andere twee gaan deze periode voor het eerst als wethouder aan de slag. De wethouders legden een eed af en werden beëdigd door burgemeester Greet Buter. Tom Oomen was voorheen fractievoorzitter en raadslid van de VVD. Willy van den Berg was voorheen burgercommissielid namens de fractie Progressief Akkoord-GroenLinks en is nu door PGP Deurne voorgedragen als wethouder.

Gemeenteraad
Door het vertrek van Biemans, Verhees en Oomen uit de gemeenteraad, zijn er drie plaatsen vrijgekomen. Pierre Coopmans (DOE!), Kiran Doerga (DeurneNU) en Mark van den Heuvel (VVD) zijn hun opvolgers. Coopmans en Doerga zitten voor het eerst in de gemeenteraad. Van den Heuvel was vanaf september 2020 al raadslid voor de VVD.

Burger-commissieleden
Aan het einde van de raadsvergadering heeft een groot deel van de burger-commissieleden de verklaring en belofte of de eed afgelegd. Daarnaast hebben zij, net zoals de nieuwe raadsleden, de gedragscode integriteit voor raads- en burgercommissieleden ondertekend.

Foto: gemeente Deurne/Hein van Bakel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen