10.1 C
vrijdag 19 april 2024
Home- ZeilbergZSV onderuit tegen tien man van Geldrop

ZSV onderuit tegen tien man van Geldrop

ZSV heeft niet geprofiteerd van de nederlaag die Chevremont leed bij Deurne (4-1). De ploeg van Ömer Kaya ging op eigen sportpark met 0-1 onderuit tegen tien man van Geldrop.

De Zeilbergers, die vorige week nog tegen Deurne in blessuretijd langszij kwamen, speelden opnieuw een matige wedstrijd. Na tien minuten waren de bezoekers al dichtbij de openingstreffer; een afstandsschot raakte via Leon Thijs de lat. Dat Geldrop na 25 minuten spelen met tien man kwam te staan, na een stevige overtreding van Desriac op Meulendijks, hielp ZSV niet. Vlak voor rust leek Kuunders nog wel te scoren, maar werd de bal op de doellijn tegengehouden.

Vijf minuten na rust kwam Geldrop via Stijn Lanen op voorsprong. Een grotere voorsprong werd daarna tegengehouden; dit keer redde Maarten Kuunders de bal op de doellijn. Opnieuw leek ZSV in de slotfase op gelijke hoogte te komen, maar op miraculeuze wijze bleef Geldrop de voorsprong vasthouden. Een schot van Van der Heijden raakte de paal en Maarten Kuunders kopte de bal daarna van dichtbij langs het doel.

Het was voor de geel-zwarten de tweede nederlaag van het seizoen. ZSV staat nu op de vierde plaats in de Eerste Klasse D met zes punten achterstand op koploper EHC/Heuts. De Limburgers wonnen met 0-2 bij Venlosche Boys en namen door die overwinning de koppositie over van Chevremont.