9.5 C
vrijdag 26 april 2024
Home- ZeilbergZSV opnieuw door SV Someren over de knie gelegd (0-4)

ZSV opnieuw door SV Someren over de knie gelegd (0-4)

In de heenwedstrijd kreeg ZSV in het duel met SV Someren er vooral na rust van langs en moest het een 4-0 nederlaag slikken. Zondagmiddag startten de geelzwarten prima met een grote mogendheid voor Stan van Helmond direct na de aftrap, maar vervolgens had ZSV eigenlijk niets meer in de melk te brokkelen tegen de veel feller en sneller spelende witblauwen. Met de 0-4 nederlaag mocht de thuisploeg zelfs niet klagen.

Wedstrijdverslag door Martien Van Rijt

Direct na de aftrap ging Stan van Helmond sterk het strafschopgebied binnen en uiteindelijk lepelde hij de bal op het dak van het doel. Daarmee leek ZSV aan te geven dat het grootse plannen had. Misschien, nee, waarschijnlijk was dat zo, maar die vielen al snel in duigen. Nog geen tien minuten waren gespeeld of de thuisploeg liet zich verrassen door een verre ingooi. De bal werd door Koen de Louw bij de eerste paal doorgekopt, waarna Thijs Martens de bal van dichtbij binnentikte: 0-1.

Flipperkastmoment
Tien minuten later was er een flipperkastmoment voor het ZSV-doel. Thijs Martens wilde voor zijn tweede doelpunt gaan, maar hij joeg de bal hoog over. Na vierentwintig minuten was er werkelijk een prachtig doelpunt voor SV Someren. Luc Bouwmans snelde langs de rechterkant op en gaf een afgemeten bal op Maico Meulen. Die nam de bal volley uit de lucht en joeg ‘m binnen: 0-2. Na een half uur was er eindelijk weer een geslaagde aanval van ZSV. Deze werd afgesloten met een schot van Dirk Verlijsdonk, maar de bal zeilde over de linker kruising. Met een 0-2 op het bord werd de thee opgezocht.

Meer pijn
Zeven minuten na rust strandde een snelle uitval van de gasten op de uitblinkende doelman Leon Thijs. Weer vijf minuten later was het wel raak. Remco van den Akker speelde de bal te kort terug op Ruud van de Vrande en Koen de Louw profiteerde optimaal. Zijn wippertje was Leon Thijs te machtig: 0-3. Er was net een uur gespeeld toen het volgende doelpunt kon worden bijgeschreven. Nick de Louw deed ook een duit in het zakje en deed daarmee de thuisploeg nog meer pijn. Het was niet dat de ZSV’ers er niets voor deden, integendeel! Maar ze waren echt niet bij machte om de strijd te keren. De beste en meeste mogelijkheden waren nog altijd voor SV Someren.

Kansloze nederlaag
De klanken vanuit de kantine waar het Bistefist al gaande was, zullen voor de geelzwarten aan het einde van het duel als troost in de oren geklonken hebben, want dat feest zal ongetwijfeld geholpen hebben om deze kansloze nederlaag weg te spoelen. Door de verrassende winst van EHC op Volharding, werd de rode lantaarn weer in handen van ZSV geduwd! Zaterdagavond 11 maart kunnen de geelzwarten proberen zich te herpakken in Eersel tegen EFC.