18.2 C
zaterdag 27 juli 2024
Home- ZeilbergZSV speelt zich met flair vrij door winst op Geldrop (5-0)

ZSV speelt zich met flair vrij door winst op Geldrop (5-0)

Buitengewoon spannend was deze ronde bij voorbaat. ZSV moest winnen om zich veilig te spelen, Geldrop had aan een puntendeling voldoende en NWC had dezelfde papieren als de geelzwarten. Toen scheidsrechter Van de Corput voor de rust floot, was die spanning al flink weggeëbd. ZSV én NWC hadden een ruime voorsprong genomen, waardoor Geldrop op dat moment virtueel tot het spelen van de nacompetitie veroordeeld was en uiteindelijk met 5-0 verloor van de Zeilbergse ploeg.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Na bijna tien minuten was dat wat het meeste opviel, voornamelijk wat van de bank van de gasten kwam. Commentaar op nagenoeg elke beslissing van de scheidsrechter en de assistant liet wel blijken dat de spanning er bij de staf van de groenwitten flink in zat! In de tiende minuut pakte Rick Leenders terecht geel en even later was er een prima mogelijkheid voor de gasten. Uit een hoekschop kopte aanvoerder Wouter Verstraaten maar net over.

Angst
ZSV had het tempo te laag liggen en leek enigszins met angst te spelen. Na een kwartier was er geel voor Stan Adriaans die Davy Althuizen te pakken nam. De vrije trap, genomen door het slachtoffer, eindigde in de muur. Tien minuten later was het wel raak, na een heerlijke uitval van de thuisploeg! Halverwege de helft van de tegenstander ontving Davy Althuizen de bal. Hij controleerde, zag Stan van Helmond goed diagonaal lopen en gaf de bal perfect mee. Van Helmond twijfelde geen moment en schoot prachtig binnen: 1-0!

Geldrop was de kluts kwijt en ZSV ging lekker door. Twee minuten na het doelpunt was er opnieuw een prima aanval die door Lynden Renfrum onschadelijk gemaakt werd ten koste van een overtreding en geel. De vrije trap werd door Davy Althuizen binnen geschoten en dat betekende de 2-0! Na een half uur leverde een onzeker optreden van Ruud van der Vrande gevaar op, maar tot zijn opluchting verdween de bal voorlangs over de achterlijn.

Geel
De stand van 2-0 zette coach Marco van den Braken aan tot een eerste wissel bij de gasten. Dat veranderde niet veel, want Davy Althuizen kwam na ‘een rondje hordenlopen’ om de tackels te ontwijken, tot een vliedend schot dat maar net langs de kruising verdween. En enkele minuten voor rust was opnieuw Davy Althuizen het slachtoffer van een forse overtreding, die geel opleverde. Ongeveer de gehele Geldrop-defensie stond daarmee op scherp. De rust werd bereikt met een 2-0 op het scorebord!

De tweede helft startte zonder Rick Leenders en daar zal zijn gele prent ook een rol bij gespeeld hebben. Zijn vervanger was Marco Manders. De tweede helft was nog maar net vijf minuten oud toen een prachtige aanval van ZSV met een dito afronding op de mat gelegd werd! Een voorzet vanaf rechts door Thijs Meulendijks werd door Stan van Helmond bij de tweede paal perfect binnen geschoten: 3-0! Na een uur spelen, stond Bob van de Ven plotseling alleen voor doelman Leon Thijs. Met een prima reflex keerde de ZSV-goalie de inzet.

Nog meer geel
Even later verliet Jordi van der Heijden geblesseerd het veld; hij werd vervangen door Remco Peggen. Weer even later was er geel voor Thijs Meulendijks die de kwaliteit van het shirt van zijn tegenstander testte. Met nog twintig minuten te gaan werd Stan van Helmond overduidelijk onterecht teruggevlagd. Omdat hij nog op doel schoot, kwam hem dat op geel te staan. Enkele minuten later was de wraak van Stan van Helmond zoet: opnieuw was hij het, die na een onbaatzuchtige voorbereiding van Koen Kuunders, de 4-0 liet aantekenen. Luuk Engels kwam vervolgens voor de moegestreden Davy Althuizen.

Nog twaalf minuten te gaan en de doelpunten werden mooier en mooier! Remco Peggen rondde schitterend af na goed werk van Luuk Engels: 5-0! Vier minuten later kwam Thijs Maas voor Dirk van Limpt en Tim van der Steijn maakte een publiekswissel mogelijk voor de maker van de hattrick, Stan van Helmond. Een verdiend applaus viel hem ten deel! Koen Kuunders speelde nog enkele mensen uit binnen de zestien, maar vergat te scoren. Ook Thijs Meulendijks lukte dat niet uit de rebound. Toen de officiële speeltijd even verstreken was, floot scheidsrechter Van de Corput af. De geelzwarten hadden zich keurig vrijgespeeld en spelen ook volgend seizoen in de tweede klasse!