11.2 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- ZeilbergZSV uit bekercompetitie door strafschoppen na gelijkspel tegen koploper Avanti’31

Op een fris sportpark in Schijndel vond ZSV donderdagavond zijn ‘Waterloo’ in het duel met de koploper van de derde klasse Avanti’31. De geelzwarten startten ongelukkig, herstelden zich goed en dachten te vroeg dat ze er al waren. De penalty’s maakten na het 2-2 gelijkspel dat de uitschakeling een feit was.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

De gastheren hadden wel zin in dit duel en ze trokken in de beginfase snel van leer. Een afgeslagen aanval in de derde minuut leverde zelfs de aanleiding tot een voorsprong. De rebound stuiterde namelijk hoog op en een aanvaller van de Schijndelse ploeg beproefde zijn geluk met een omhaal. De bal zeilde onhoudbaar in de verre bovenhoek: 1-0! ZSV was van z’n apropos en Avanti leek even door te drukken.

Gelijkmaker
Twee minuten later schampte een inzet namelijk de paal. Toen rechtte ZSV de rug en dat leverde in de achtste minuut de gelijkmaker op. De snelle Stan van Helmond rukte op en zag Ward Veldpaus. Die ontving de bal en legde op tijd weer af op Stan van Helmond, die de bal keurig binnen legde: 1-1. De gasten hadden vervolgens het betere van het spel en Avanti loerde op de counter met snelle aanvallers. De rust werd bereikt met de 1-1 stand op het bord.

Penalty
In de tweede helft bleef ZSV rustig en wachtte het op het juiste moment om toestemming slaan. Dat moment was twintig minuten voor tijd aangebroken: uit een vrije trap vanaf rechts, kopte Remco van den Akker de bal in het Schijndelse doel: 1-2. Daarmee dachten de geelzwarten dat het allemaal wel klaar was, maar dat bleek een misrekening. Met nog vijf minuten op de klok moest een aanval over links een halt toegeroepen worden, maar dat ging niet zoals het hoorde en binnen het strafschopgebied… De terecht toegekende penalty werd hard binnen geschoten: 2-2. Die stand bleef tot het eind op het bord staan en strafschoppen moesten het duel beslissen.

Strafschoppen
De eerste negen strafschoppen werden omgezet in doelpunten, maar de laatste penalty van Dirk Verlijsdonk werd door de (ruim te vroeg van zijn lijn stappende) doelman met de rechterhand tegen de lat getikt, waarna het leer uit de doelmond verdween. ZSV was klaar met de bekercompetitie en mag zich nu voor de volle honderd procent gaan richten op de competitie. Zondag staat het duel met SV Someren op het programma. Een mooie derby op Sportpark De Kranenmortel.