7 C
vrijdag 26 april 2024
Home- ZeilbergZSV wint van Schaesberg en blijft in race om kampioenschap

ZSV wint van Schaesberg en blijft in race om kampioenschap

ZSV heeft zondagmiddag de inhaalwedstrijd tegen Schaesberg gewonnen. Op Sportpark de Kranenmortel bogen de geel-zwarten een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Schaesberg begon brutaal aan de wedstrijd en na een kwartier spelen kwamen de Limburgers zelfs op voorsprong. Geklungel achterin bij ZSV zorgde ervoor dat Brian Stevens de 0-1 kon binnen schieten. Daarna zakte de Schaesbergers niet in en vlak daarna was er zelfs de kans op 0-2. De ploeg van Ömer Kaya zette een tandje bij en een vrije trap van Rick Wiersema ging na ongeveer twintig minuten spelen rakelings naast. Tien minuten later kwam ZSV op gelijke hoogte. Een voorzet van Marco Manders werd binnen getikt door Maarten Kuunders.

De tweede helft was nog maar net begonnen of ZSV kreeg een penalty toebedeeld na een overtreding op Thijs Meulendijks. Rick Wiersema benutte deze kans en zette daarmee de Zeilbergers op voorsprong. Daarna zakte de Zeilbergers terug en ging Schaesberg meer risico nemen. Dat leverde wel een aantal kansen op voor beide ploegen, maar de score veranderde niet.