12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneZweden hebben smaak te pakken; vervolgorder Ebusco voor nog eens 13 stadsbussen

Zweden hebben smaak te pakken; vervolgorder Ebusco voor nog eens 13 stadsbussen

Elektrische busfabrikant Ebusco uit Deurne heeft een vervolgorder gekregen van de Zweedse openbaarvervoerder Svealandstrafiken voor 13 Ebusco 3.0 stadsbussen. De 18 meter lange elektrische voertuigen en oplaadsystemen worden geleverd in de tweede helft van 2023. Dit is voor Ebusco al het derde Zweedse contract dit jaar.

De deal met Svealandstrafiken bevat ook een optie voor de aankoop van 5 extra bussen van 18 meter met levering uiterlijk eind 2025. In juni van dit jaar plaatsten de Zweden al een eerste order voor 23 bussen. De Ebusco-bussen gaan rijden in Örebro Län.

Persontrafik-beurs
“Eind oktober waren we aanwezig op de Persontrafik-beurs in Stockholm, waar we veel operators en autoriteiten uit Zweden en andere Scandinavische landen ontmoetten om de lichtgewicht en innovatieve Ebusco 3.0 te presenteren”, vertelt Jonas Helsner, Sales Director Nordics bij Ebusco.

Frisse uiterlijk
Helsner legt uit dat de combinatie van het design en de prestaties de Deurnese bus aantrekkelijk maken: “Naast het frisse uiterlijk van de bus en het ruime interieur was het publiek ook zeer te spreken over de energieverbruikscijfers van de 3.0, die we konden weergeven in ons real-time fleetmanagementsysteem. hebben ontvangen over onze Ebusco 3.0 heeft onze regionale positie versterkt en dat wordt benadrukt door de derde bestelling in Zweden.”

Duurzaamheidsdoelen
Martina Lindblom Alanko, hoofd duurzaamheid en inkoop bij Svealandstrafiken benadrukt dat duurzaamheid bij de Zweedse openbaarvervoerder hoog in het vaandel staat en dat het een natuurlijk onderdeel is van het bedrijf: “Op basis van onze waarden nemen we actieve verantwoordelijkheid voor onze klanten, werknemers, aandeelhouders, leveranciers, partners en, niet in de laatste plaats voor de samenleving waarin we actief zijn. Dit is voor ons een belangrijke stap in het bereiken van onze strategische duurzaamheidsdoelen.”

Svealandstrafiken is verantwoordelijk voor busdiensten in Zweden met dagelijks meer dan 65.000 passagiers. De meeste busdiensten worden rechtstreeks beheerd door Svealandstrafiken, een klein aantal wordt geleverd door onderaannemers.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen