9.7 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- Deurne11 kleine huurappartementen in leegstaand pand Molenstraat Deurne

11 kleine huurappartementen in leegstaand pand Molenstraat Deurne

Het pand aan de Molenstraat staat al een tijdje leeg sinds de bewoners van ‘Thuishuis De Zevensprong’ er uit vertrokken. Daarom gaat woningbouwvereniging Bergopwaarts daar nu elf kleine studio’s van maken om tegemoet te komen aan de grote vraag naar kleine huurappartementen in de gemeente Deurne. De woningen moeten in het voorjaar van 2022 klaar zijn.

De studio’s bestaan uit één gecombineerde woon- en slaapkamer met een afzonderlijke douche- en toiletruimte. Elke woning heeft een keukenblok in de kamer. De grootte van de studio ligt tussen de 35 en 52 m2 en ze zijn bedoeld voor eenpersoonshuishoudens.

Geen succes
Eerder woonden op deze plek zeven alleenstaande ouderen samen onder één dak. Uiteindelijk bleek deze kleinschalige woonvorm geen succes op deze locatie. Elke bewoner had voorheen een eigen woonruimte en een gezamenlijke woonkamer, een grote woonkeuken, een hobbyruimte, een bijkeuken, een wasruimte, een fietsenberging en een logeerkamer.

Van de gemeenschappelijke ruimten worden drie nieuwe studio’s gemaakt. En de acht bestaande woonruimten worden opgeknapt en verbouwd tot studio’s. Bots Bouwgroep uit Deurne gaat verbouwing uitvoeren.

Foto: Bergopwaarts

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen