5.4 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- Deurne25 bomen aan Veldweg worden gekapt om Holten’s molen meer wind te...

25 bomen aan Veldweg worden gekapt om Holten’s molen meer wind te geven

De gemeente Deurne wil ongeveer 25 bomen aan de Veldweg vlakbij Holten’s molen kappen om er zo voor te zorgen dat de molen vaker kan draaien. Bij oostenwind staan de eiken-, linde- en kastanjebomen aan het fietspad richting de wijk Heiakker in de weg en daarom worden ze vervangen door lagere bomen.

Een aantal omwonenden en stichting Boombelijd zijn daar niet blij mee meldt het ED. De stichting geeft aan dat zij niet alleen tegen de kap zijn maar dat ook 60 tot 70 procent van de wijkbewoners niet wil dat de bomen verdwijnen. Volgens hen zijn de bomen van groot belang omdat ze onder andere zorgen voor afkoeling bij hete dagen, de luchtvochtigheid op peil houden, fijnstof opvangen en de lucht te zuiveren. Ook geeft de stichting Boombelijd aan dat de bomenrij voor veel bewoners het zicht op de niet zo mooie opslaghal verbergt.

Zwaarwegende belangen
Eén van de bewoners geeft aan dat de meerderheid van de buurt tegen de kap is maar dat ze tegelijkertijd niet tegen de molen zijn. Ook zijn er wijkbewoners die zich afvragen hoe het kan dat wanneer zij willen dat bomen verdwijnen vanwege overlast, dit niet kan maar voor de molen wel. De gemeente Deurne laat tegenover het ED weten dat ze het goed functioneren van de Holten’s molen belangrijk vinden en dat het kappen mag omdat er sprake is van zwaarwegende maatschappelijke belangen.

Foto: Facebook Michel Lintermans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen