8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneAns en Charles van Pompidom Speel GOED genomineerd voor Brabander van het...

Ans en Charles van Pompidom Speel GOED genomineerd voor Brabander van het jaar

In de winkel van Ans van den Broek en Charles Engelen kun je niks kopen, de twee bieden het speelgoed gratis aan voor kinderen die het thuis niet zo breed hebben. Een mooi initiatief dat niet onopgemerkt is gebleven want Ans en Charles zijn nu genomineerd voor Brabander van het jaar, een actie van Omroep Brabant.

Er zijn in totaal vijf genomineerden die worden uitgenodigd in de Efteling. Daar zal op Eerste Kerstdag bekend worden gemaakt wie zich de Brabander van het Jaar 2021 mag noemen.

Garage
Ans en Charles weten zelf hoe het is om rond te moeten komen van een minimum inkomen. Daarom begonnen ze in eerste instantie met een eenmalige inzamelactie van speelgoed voor kinderen. Uiteindelijk groeide dit uit tot een echte winkel in de garage van Charles aan de Blasiusstraat 27 in Deurne. Ze hebben van hun initiatief inmiddels een stichting gemaakt samen met Kinderkleding Ruilpunt en zijn bezig met een nieuw pand omdat ze in de garage uit hun voegen gebarsten zijn.

Iedereen die het financieel moeilijk heeft, kan er op zondagen van 12.00 tot 15.00 uur drie cadeaus uitkiezen. Het speelgoed in de winkel van Ans en Charles komt van mensen uit de hele regio die hun speelgoed doneren, maar ook bedrijven geven vaak spullen voor in de winkel van Pompidom.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen