6.4 C
Deurne
maandag 26 februari 2024
Home- DeurneDocumentairemaker Ruud Lenssen brengt theatervoorstellingen over dementie en mantelzorg

Documentairemaker Ruud Lenssen brengt theatervoorstellingen over dementie en mantelzorg

Zijn documentaire ‘Wei, zorgen voor pap’ heeft documentairemaker Ruud Lenssen uit Horst aan de Maas verschillende prijzen opgeleverd. Nu komt Craviet Theatermakers met een theaterproductie over zijn dementerende ouders en de rol van de mantelzorger.

De voorstellingen worden uitgevoerd door amateurs en semiprofessionele acteurs, met in de hoofdrollen Henk Deters, Miek Raedts en de uit Deurne afkomstige Ruud van den Einden. De muziek is van Mike Roelofs en Egbert Derix.

Mantelzorger
Bij de theatershow ‘Wei, achter de mist’ wordt ingegaan op hoe het voelt om een vader te hebben die langzaam verdwijnt in de mist van het niets. Wat zijn de geheime gedachtes en ‘struggles’ van de mantelzorger en hoe snel heeft de omgeving een oordeel klaar over het gezin, maar spreekt dit niet uit. Een voorstelling die net iets verder gaat dan de eerdere documentaire die Lenssen maakte.

Prikkelen
“Deze voorstelling zal schuren en prikkelen en zal soms een pijnlijke confrontatie zijn met de gedachtes die we zo graag voor onszelf houden. Maar nog meer zal deze voorstelling bijdragen aan het openen van het gesprek over dementie en zeker ook over mantelzorg”, legt Ruud Lenssen uit.

De kaartverkoop gaat van start op maandag 29 november bij de Schouwburg in Venray, in 2022 zullen op meer plekken kaarten in de verkoop gaan. De voorstellingen zullen starten vanaf september volgend jaar.

Er is ook een crowdfunding-actie gestart voor de theatervoorstelling. De Provincie Limburg heeft toegezegd dit bedrag te verdubbelen als dertig procent van het beoogde bedrag is  ingezameld.

Foto: Voordekunst.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen