9.3 C
donderdag 28 maart 2024
Home- ZeilbergZSV pakt periodetitel na winst op RKSV Heeze

ZSV pakt periodetitel na winst op RKSV Heeze

ZSV had zondagmiddag een overwinning nodig in Heeze om de tweede periodetitel binnen te slepen. De Zeilbergers wonnen uiteindelijk gemakkelijk met 1-2 op Sportpark Het Lambrek.

Kansen over en weer
De geel-zwarten begonnen sterk aan de wedstrijd. Na vier minuten kwam de eerste kans via Koen Kuunders, maar zijn schot mistte kracht. Daarna kwamen er veel kansen over en weer. Een fout in de defensie van Heeze zorgde ervoor dat Koen Kuunders oog-in-oog met Heeze-goalie Janssen stond, de middenvelder maakte zijn kans koelbloedig af en bracht  ZSV daarmee op voorsprong. Vlak voor rust ging Ruud van der Vrande in de fout waardoor Ivo Moerenhout de gelijkmaker kon binnenschieten, maar de spits schoot rakelings naast.

Koen Kuunders schiet de 0-1 binnen. | © Image’n Media

Dominant ZSV
Na rust was het opnieuw ZSV dat domineerde. Vincent Janssen had meteen een goeie reactie op een kans van Davy Althuizen, die bij de eerste paal opdook. De ploeg van Ömer Kaya verdubbelde na iets meer dan een uur spelen de voorsprong. Uit een hoekschop van Rik Wiersema kon Marco Manders de bal in het doel koppen bij de tweede paal. Daarna kregen de bezoekers nog een aantal mogelijkheden om de score te vergroten, maar dat gebeurde niet. Vlak voor het fluitsignaal werd het nog even spannend toen Moerenhout voor Heeze de aansluitingstreffer maakte, maar ZSV kon uiteindelijk een feestje vieren.

Feest in de kleedkamer bij ZSV na een 1-2 overwinning op RKSV Heeze | © Image’n Media
Kraker

ZSV kan zich opmaken voor de kraker tegen EHC/Heuts, die zondag op het programma staat op Sportpark de Kranenmortel. Dan spelen de Zeilbergers om de laatste kans voor een eventueel kampioenschap in de Eerste Klasse D. Een plek in de nacompetitie is in ieder geval veiliggesteld door het behalen van de titel in de tweede periode.

Foto’s: Image’n Media