13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneAandacht voor brandstichting sporthal De Kubus Deurne in Opsporing Verzocht

Aandacht voor brandstichting sporthal De Kubus Deurne in Opsporing Verzocht

In het tv-programma Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht besteed aan de brandstichting die in augustus van dit jaar plaatsvond bij sporthal De Kubus aan de Meent in Deurne. Eerder behandelde ook Bureau Brabant van Omroep Brabant TV de zaak. De politie heeft de dader nog niet kunnen aanhouden en hoopt met de aandacht in de tv-programma’s op nieuwe tips.

Van de brandstichting waren dinsdagavond ook de videobeelden te zien van de bewakingscamera waarop lijkt dat de verdachte zichzelf mogelijk meer schade toebracht dan zijn doelwit. Hij probeerde een pand aan de Meent in brand te steken in de nacht van 12 op 13 augustus maar vatte zelf vlam door de vuurbal die hij veroorzaakte. Mede dankzij langsfietsende getuigen die alarm sloegen, bleef de schade beperkt tot een vernielde toegangsdeur.

Motief
Wat precies het motief was, is nog niet duidelijk. Wellicht heeft het te maken met de opvang van 225 vluchtelingen, die gepland stond voor een kleine twee weken later. Onlangs werd ook een locatie in Someren in brand gestoken na het nieuws bekend werd dat er vluchtelingen gehuisvest zouden worden.

Gewond
Omdat de dader in Deurne mogelijk zelf gewond is geraakt, is iemand in zijn omgeving misschien iets opgevallen. Dat kan gaan om verbrande of verschroeide kleding, om een brandlucht en/of om mogelijke brandwonden of bijvoorbeeld verschroeid lichaams- of gezichtshaar.

De politie is op zoek naar mensen die de man herkennen of iets meer weten over het motief. Je tip doorgeven kan op 0800-6070 of online. Wil je anoniem blijven, dan bel met 0800-7000. Bekijk hieronder het fragment uit Opsporing Verzocht van dinsdagavond. De uitzending wordt herhaald op woensdagmiddag 7 december om 13.20 uur op NPO1.

Foto: politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen