1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneDrie straten in gemeente Deurne verdwijnen door werkzaamheden project Leegveld

Drie straten in gemeente Deurne verdwijnen door werkzaamheden project Leegveld

Bij de uitvoering van het project Leegveld waarbij hoogveen in de Peel wordt hersteld, zullen drie straten verdwijnen. De gemeente wil de openbaarheid van de Einderweg in Helenaveen en delen van de Elzenweg en Blokweg in Liessel onttrekken.

De Helenaveense Einderweg die eigendom is van Staatbosbeheer zal volledig verdwijnen. In Liessel gaat een streep door de Elzenweg wat betreft het gedeelte tussen de Klaverweg en het Leegveld. Van de Blokweg verdwijnt de straat vanaf huisnummer 14 tot aan het Leegveld.

Nieuwe natuur
Provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas richten komende tijd 180 hectare nieuwe natuur in binnen de Peelvenen met het project Leegveld. De drie wegen die nu gedeeltelijk of volledig verdwijnen, gaan op in het natuurgebied. Het is aan Staatsbosbeheer of bepaalde wegen mogelijk wel deels toegankelijk blijven voor recreatie of calamiteiten.

Het voorstel tot het onttrekken aan de openbaarheid van de Einderweg en delen van de Elzenweg en Blokweg ligt nu bij de Deurnese gemeenteraad die uiteindelijk beslist of de wegen mogen verdwijnen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen