29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneAandacht voor doodsbedreigingszaak Deurne in Opsporing Verzocht

Aandacht voor doodsbedreigingszaak Deurne in Opsporing Verzocht

In de tv-uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdagavond aandacht besteed aan de doodsbedreiging van begin augustus vorig jaar aan de Zilveren Maan in Deurne.

Eerder dit jaar deed de politie ook al een oproep in het tv-programma Bureau Brabant om getuigen te vinden van de bedreiging. De politie is al maandenlang bezig met dit onderzoek maar tot nu toe is de identiteit van de dader nog niet vastgesteld.

Executie
Bij een huis in die straat kregen de bewoners vorig jaar een dreigbrief binnen gericht aan de zoon des huizes. Bij de heftige brief zit ook een foto van een executie. Even later gooit de dader ook nog een steen tegen het raam van het huis in de wijk Heiakker.

Steen door ruit
In Opsporing Verzocht heeft de politie opnieuw de beelden laten zien van een bewakingscamera van omwonenden. Hierop is een man te zien die net na 2.00 uur vanuit de Koninginnepage komt gelopen en in de Zilveren Maan iets in de brievenbus stopt bij de slachtoffers. Daarna gooit hij een steen door de ruit en rent hij weg, terug in de richting van de Koninginnepage.

Dreigbrief
In de dreigbrief schrijft de dader: “Maakt niet uit hoe vaak je achterom kijkt. Op een dag heb ik je en ik laat pas los als ik je rooie kankerkop eraf heb gesneden. Peter R. De Vries leed geen pijn toen hij werd afgeslacht. Dat zal voor jou totaal anders zijn. Geniet nog even van je korte kankerleven. Om daarna te genieten van de kracht van het mes”.

Slungelig
De politie omschrijft de dader als een blanke man van ongeveer 18 tot 25 jaar oud. Hij heeft een lang en tenger postuur. Opvallend is zijn slungelige loopje. Hij droeg die dag een lichtkleurige joggingbroek met een wit koord en een lichtkleurig jack met capuchon. Zijn sneakers hebben een witte zool. Ook opvallend is volgens de politie dat hij zijn linkerhand steeds voor zijn linkerwang houdt.

De politie wil graag weten die de man op de beelden is maar wil er ook achter komen wat het motief kan zijn geweest om zo’n ernstige doodsbedreiging te doen. Tips kun je doorgeven via dit formulier op de website van de politie of via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Foto: Opsporing Verzocht

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen