9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneAangepaste programmering DMG Radio vanwege technische werkzaamheden

Aangepaste programmering DMG Radio vanwege technische werkzaamheden

Door technische werkzaamheden is zaterdagochtend een aangepaste programmering te horen op DMG Radio. Van 09.00 tot 12.00 uur wordt het programma Deurne Draait Door eenmalig niet gepresenteerd uitgezonden, maar zal de radioshow gevuld zijn met non-stop muziek. Daarnaast worden tussen ongeveer 06.30 en 7.00 uur de uitzendingen op 106.2 FM en de online-stream van DMG Radio tijdelijk onderbroken.

De werkzaamheden houden verband met de verduurzaming van het pand en terrein waar de uitzendstraat en antennemast van DMG zijn geplaatst. “We proberen het ongemak voor onze luisteraars zo gering mogelijk te houden”, vertelt algemeen coördinator Ivo Boudewijns van de Deurne Media Groep. “Dat is ook de reden dat we vroeg beginnen met de werkzaamheden, zodat de rest van alle uitzendingen op zaterdag wel gewoon door kunnen gaan. Voor de werkzaamheden moet de stroomvoorziening enkele uren worden onderbroken, maar gelukkig kunnen we elektriciteit van de buurman krijgen ter overbrugging.”

Uitslapen
Voor presentator Ivan van Oosterhout, die elke zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur het programma Deurne Draait Door presenteert, betekenen de werkzaamheden niet dat hij een keertje kan uitslapen. “Was dat maar. Integendeel; ik moet nu nog vroeger mijn nest uit omdat ik ook achter de schermen verschillende technische zaken voor DMG regel en daar starten we dus al om 06.30 uur mee. Echt heel oneerlijk, want mijn producer/sidekick Hilda Hoogers mag wel gewoon uitslapen”, zegt Van Oosterhout lachend.

Bijna 4 miljoen
De zender-locatie van DMG maakt onderdeel uit van de gemeentewerf, die net als andere gemeentelijke panden verduurzaamd worden. Burgemeester en wethouders van Deurne hebben voor dit project 3.961.000 euro uitgetrokken. De gemeente wil hiermee het goede voorbeeld geven in het streven naar de doelen van het Klimaatakkoord en het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (RES). Dit betekent dat het gemeentelijk vastgoed in 2050 CO2-arm moet zijn. Voor 2030 is 49 procent CO2-reductie als doel gesteld.

Bekijk hieronder een video van de zender- en zendmast-locatie van DMG Radio waar zaterdag de verduurzamingswerkzaamheden plaatsvinden.

Foto’s: Dannis van der Heiden/DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen