7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- WalsbergProtestactie op Markt in Deurne tegen mogelijke komst McDonald’s in Walsberg

Protestactie op Markt in Deurne tegen mogelijke komst McDonald’s in Walsberg

Dorpsraad Walsberg roept buurtbewoners en andere tegenstanders van een mogelijke McDonald’s in Deurne op om dinsdag 27 februari deel te nemen aan een protestactie op de Markt voor het gemeentehuis. Daar vindt die avond de gemeenteraadsvergadering plaats en willen de actievoerders een petitie aan het college aanbieden, die online inmiddels meer dan 1.250 keer is ondertekend.

Eerder was de bedoeling dat er een actie zou plaatsvinden op zaterdag, maar het protest is nu verzet naar de avond dat de gemeenteraad bijeenkomt in het Huis voor de Samenleving. Onder het motto ‘Ginne Mac op de plek’ komen de tegenstanders om 19.30 uur samen op het Marktplein om te protesteren. “Laat jullie zien en horen! Hoe meer mensen, hoe duidelijker ons standpunt klinkt; nee tegen de voorgenomen plannen”, meldt de dorpsraad.

Meer verkeer
Een filiaal van McDonald’s in de wijk leidt volgens Dorpsraad Walsberg tot veel extra verkeersbewegingen, waar een groot gebied last van krijgt. Tijdens de extra vergadering van de dorpsraad werd begin deze maand gemeld dat uit berekeningen zou blijken dat een Drive Thru-vestiging op de plek van Zaal Van de Putten zorgt voor 1065 extra auto’s per dag in het weekend en dagelijks 425 voertuigen door de week.

“Wij proberen al jaren een noordelijke omleiding te realiseren, wat nog steeds niet lukt. Daarom willen we een Mc Donalds liever op een industrieterrein en niet in het centrum van een woonwijk”, aldus de dorpsraad.

Frietlucht
Volgens het plan komen er ook 58 parkeerplaatsen, waardoor omwonenden ook parkeeroverlast in de aangrenzende straten verwachten. Er komt denken zij ook veel meer geuroverlast en zwerfafval: “De aanhoudende lucht van friet en de uitstoot van McDonald’s willen we niet. Ook de bereikbaarheid van de school komt in gevaar. Dit vergroot de veiligheid niet.”

Lees ook:

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen