18.3 C
Deurne
woensdag 29 juni 2022
Home- DeurneAanpak Peelland Interventie Team blijkt succesvol; samenwerking voor 4 jaar verlengd

Aanpak Peelland Interventie Team blijkt succesvol; samenwerking voor 4 jaar verlengd

De aanpak van het Peelland Interventie Team (PIT) is in de afgelopen vijf jaar succesvol gebleken. Daarom hebben de zes Peelgemeenten, politie Oost-Brabant, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) en Senzer besloten de werkzaamheden van het PIT-team voort te zetten in de komende vier jaar.

Sinds de start van het Peelland Interventie Team in 2017, zijn in totaal 155 gezamenlijke acties uitgevoerd, waarbij 175 woningen, 60 chalets, 213 bedrijven, 25 opslaglocaties en 4 bospercelen werden gecontroleerd. Verschillende misstanden werden geconstateerd en aangepakt door het team dat de overheid helpt om de samenleving te beschermen tegen ondermijnende en/of overlast gevende situaties.

Synergie
“We investeren, samen met onze veiligheidspartners, in een structurele bestuurlijke aanpak. Complexe zaken worden aangepakt, normen worden gesteld en we laten zien dat een georganiseerde overheid echt het verschil kan maken. Door de samenwerking ontstaat synergie, ontstaan nieuwe slimme werkwijze en effectieve combinaties tussen bestuursrecht en strafrecht om ook een vuist te maken tegen (ondermijnende) criminaliteit”, vertelt Elly Blanksma, voorzitter van Team Peelland.

Partners
Het PIT-team houdt regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Hierbij wordt samen gewerkt met verschillende partners zoals de GGD, NVWA, Belastingdienst of Omgevingsdienst. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt ook nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587903 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Inwoners kunnen ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het Peelland Interventie Team.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen