20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- St. JozefparochieAanpassingen in Paul Rubensstraat moeten monumentale bomen meer groeiruimte geven

Aanpassingen in Paul Rubensstraat moeten monumentale bomen meer groeiruimte geven

De monumentale bomen in de Paul Rubensstraat in Deurne moeten met het aanpassen van de straat meer groeiruimte krijgen. Door de opdruk van de wortels wordt nu overlast veroorzaakt. Om dit in de toekomst te voorkomen, worden de trottoirs aan beide zijden van de Paul Rubensstraat verwijderd in het gedeelte van de Sint Jozefstraat tot de Dirk Boutsstraat.

Op deze plek wordt ook de rijbaan opgeheven en komt een langzaam-verkeersroute. Dit pad is bestemd voor zowel voetgangers als fietsers. De rijbaan tussen de Dirk Boutsstraat en Rogier van de Weijdenstraat wordt versmald, waardoor ook daar de monumentale bomen meer groeiruimte krijgen. Hierdoor worden de Dirk Boutsstraat en Paul Rubensstraat gedeeltelijk een éénrichtingsweg.

De werkzaamheden starten op maandag 23 oktober en zijn naar verwachting half december afgerond. Tijdens de herinrichting van het gebied wordt de straat afgesloten. De woningen blijven bereikbaar, maar de gemeente meldt dat bewoners wel hinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen