16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- ZeilbergLange tafels en lederhosen; succesvol eerste Oktoberfest in Zeilberg

Lange tafels en lederhosen; succesvol eerste Oktoberfest in Zeilberg

Grote lange tafels, lederhosen, enorme bierpullen en bradwurst; het is zaterdagavond op het Kerkplein in de Zeilberg alsof je binnenstapt in een hele grote skihut. Van jong tot oud, vrijwel alle bezoekers in de feesttent zijn in oer-Duitse klederdracht gehuld bij het uitverkochte Lederhosen im Zeilberg.

Een echt Oktoberfest heeft naast bier en worst natuurlijk ook passende muzikale stemmingmakers nodig. Die hadden de twee organiserende prinsen Stefan van de Pottenbakkers en Kevin van café Bright Side gevonden in de Rosentaler, die ervoor zorgden dat de ‘stimmung’ er al snel goed in zat.

Rosentaler
In twee sets kregen de muzikanten het voor elkaar dat het publiek niet alleen aan de tafels inhaakte, maar dat ook menig bezoeker de voetjes van de vloer liet gaan. Met Humpa Humpa, Hey Rosie, Jump en de Alphorn Express brachten de Rosentaler uit Merselo  de avond naar een hoogtepunt. “Zeilberg jullie waren fantastisch! Wat een Party ohne Ende wahr dass”, zeggen de bandleden na afloop van het Zeilbergse Oktoberfest.

Ook na hun optreden bleef de feeststemming goed aanwezig met de muziek van dj Tom van Leeuwen en een Hélène Fischer Tribute van zangeres Marleen Rutten, die het publiek in koor mee liet zingen met Atemlos durch die Nacht.

Aan de bar
Het was de eerste keer dat Lederhosen im Zeilberg plaatsvond. Het idee ervoor is een jaar geleden ontstaan toen prins Stefan van de Pottenbakkers aan de bar zat in café Bright Side met eigenaar Jos van den Eijnden. Het leek hem wel wat om een Oktoberfest te houden midden in de Zeilberg op het plein.

Hij werd bij de organisatie van het evenement onder meer geassisteerd door prins Kevin van café Bright Side, de boerenbruiloftcommissie en het boerenbruidspaar Jan en Meggy Donkers, die aanboden om het Oktoberfest te voorzien van toepasselijke Zeilbergse Bradwurst.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen