20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneAanpassingen moeten rotondes Binderendreef in Deurne veiliger maken

Aanpassingen moeten rotondes Binderendreef in Deurne veiliger maken

Drie rotondes op de Binderendreef in Deurne worden aangepast om de verkeersveiligheid om die plaatsen te verbeteren. De werkzaamheden hiervoor beginnen op woensdag 8 maart. Daarbij worden de rotondes deels afgesloten en kan het zijn dat het verkeer ter plaatse wordt omgeleid.

De aanpassingen worden gedaan aan de rotonde Binderendreef-Dukaat, Binderendreef-Helmondseweg en rotonde Binderendreef-Industrieweg. De werkzaamheden maken deel uit van een pakket aan maatregelen dat de weg veiliger moet maken en de geluidsoverlast voor omwonenden en bedrijven moet verminderen.

Geluidsschermen
Daarbij worden ook de huidige grondwal tussen de Binderendreef en de Frans Babylonstraat aangepakt. Aansluitend worden hier en tussen de Binderendreef en het Rietven geluidsschermen geplaatst. Ook aan de Oostzijde van de Binderendreef wordt de grondwal aangepast en daarna een geluidsscherm geplaatst. Verder worden er schermen geplaatst langs de rijbaan aan de Westzijde van de Binderendreef en aan de Zuid-Oostzijde van de rotonde Helmondseweg, tussen de Binderendreef en de Textielstraat.

Impact
Alle omwonenden zijn middels een bewonersbrief op de hoogte gebracht. “Als gemeente vinden we het belangrijk om alle betrokken partijen tijdig en juist te informeren over de impact die de werkzaamheden kunnen hebben. Daarom zorgen we tijdig voor de juiste informatie zodat alle omwonenden en bedrijven op de hoogte zijn”, geeft gemeente Deurne aan. De wegwerkzaamheden die gaan plaatsvinden kunnen niettemin voor overlast zorgen voor zowel het verkeer als omwonenden. “Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. We houden natuurlijk zo veel mogelijk rekening met de doorstroming van het verkeer”, meldt de gemeente.

Omleidingen
In de periode van de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de N279 en de N270. Deze omleidingen worden met borden aangegeven. Voor mensen die in de omgeving van de Binderendreef wonen, wordt per rotonde een extra doorgang gemaakt zodat de omwonenden ook tijdens de werkzaamheden bij hun woningen kunnen komen.

Drukker
“Doordat we gaan werken aan de Binderendreef, zullen automobilisten en fietsers de omleidingsroute volgen of een andere weg zoeken binnen de gemeente Deurne. Het kan dus drukker worden in de overige straten. We vragen hiervoor begrip”, geven gemeente Deurne en uitvoerder BLM Wegenbouw aan.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen